Política 17/03/2015

Antifrau investiga la falta de concurrència pública en les despeses de l'Ajuntament de Lleida

La investigació s'ha obert a petició de Marta Camps, que assegura que l'alcalde va participar en àpats el 2014 pels quals la institució va pagar 63.075 euros

Europa Press
1 min
La regidora socialista Marta Camps en una imatge d'arxiu/ACN

LleidaL'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) investiga la manca de concurrència pública en despeses de l'Ajuntament de Lleida, governat pel PSC, segons ha explicat a Europa Press la regidora socialista i exprimera tinent alcalde, Marta Camps, la persona que va presentar al desembre denúncies a la Fiscalia Anticorrupció de Barcelona.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"A partir de certa quantitat cal fer concurrència pública, algunes despeses haurien de passar per ple i no estar justificades únicament per decret d'alcaldia" ha assegurat Camps. "Si el pressupost inicial en despeses de protocol és de 17.000 euros i acabem gastant-ne 176.000 sense que passi per ple i sense que ningú ho vegi com a mínim, hi ha opacitat, no parlo d'irregularitat, que no em toca a mi dir-ho", ha afegit l'extinent d'alcalde socialista.

Marta Camps ha assegurat que l'alcalde Àngel Ros va participar en àpats o aperitius en què l'Ajuntament va gastar 63.075 euros en 2014. Segons les seves dades, uns 37.000 euros corresponen a 72 dinars i sopars en tres restaurants de la ciutat, el que suposa una mitjana d'uns 500 euros per àpat, en el qual solia haver-hi entre cinc i vuit persones.

stats