Política 05/03/2012

Els 8 arguments del jutge per desestimar la imputació de la infanta Cristina

El magistrat José Castro assegura que la infanta "no prenia decisions" i que no hi ha indicis incriminatoris per acceptar la petició de Manos Limpias

Ara
2 min

BarcelonaEl jutge de la peça separada del cas Palma Arena que jutja el duc de Palma Iñaki Urdangarin i el seu soci diego Torres pels contractes amb diversos governs a través de l'Instituto Nóos ha desestimat la imputació de la infanta Cristina en el cas que havia demanat Manos Limpias. El jutge exposa els següents arguments:

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'Instituto Nóos era una entitat bicèfala d'Urdangarin i Torres i la Infanta no hi prenia decisions, tot i el seu paper de vocal a la junta directiva, que només la implicaria si s'haguessin pres decisions delictives en la junta amb el seu vot. Fet que no s'ha donat.

La infanta és propietària al 50% d'Aizoon, però "no té cap càrrec executiu", sinó que l'administració "és a les mans" d'Urdangarin, segons la fiscalia. El jutge assegura que no té sentit l'acusació que fa Manos Limpias, que apunta que la infanta elaborava les actes de les juntes. Cosa que és "poc probable" que es produís, tenint en compte que ells dos n'eren els únics accionistes.

Encara que apareguessin comptes anuals d'Aizoon amb la firma de la infanta enviats al registre mercantil, això no implicaria que ella conegués el seu contingut, perquè els elaboren "persones especialitzades".

No hi ha testimonis que apuntin a la infanta en la presa de decisions i tampoc n'hi ha que assegurin que l'han vist "passejar-se" per la seu de Nóos.

Respecte a les despeses personals de la família pagada amb diners d'Aizoon, segons el jutge cap dels correus incriminatoris "anava dirigit a la infanta".

El fet que en una carta de presentació de la companyia hi aparegui el nom de la infanta no demostra que fos utilitzada en les reunions amb les administracions.

Creu que és inacceptable l'acusació de Manos Limpias que l'assessor de la casa reial José Manuel Romero hagi intentat incidir en la causa. El jutge creu que no té res a veure amb el procés.

La infanta no s'havia d'estranyar de l'entrada de diners perquè ja tenien ingressos "molt substanciosos", tant d'altres empreses d'Urdangarin que no estan sota sospita com de la casa reial i d'altres empreses per les quals treballa la infanta.

stats