Política 09/03/2011

Espanya deixa de vendre armes a Líbia

Zapatero anuncia que ahir es van revocar dues llicències d'exportació d'armes

Miquel Codolar
1 min

MadridEl president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha anunciat que el govern espanyol va decidir ahir revocar dues llicències d'exportació d'armes a Líbia, llicències que estaven suspeses cautelarment des del 22 de febrer, "quatre dies abans que el Consell de Seguretat de l'ONU aprovés les seves mesures i sis dies abans que ho fes la UE". Zapatero ha fet l'anunci al Congrés després d'una pregunta de la diputada d'ICV Núria Buenaventura.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Zapatero ha manifestat que les exportacions de material de defensa i doble ús a països "considerats sensibles" s'analitzen "cas a cas". Ha argumentat que el comerç d'armes amb Líbia va suposar un 0,5% del total autoritzat el primer trimestre del 2010 i que les exportacions a la zona del nord d'Àfrica són de l'1,2%.

Buenaventura ha acusat "amb el percentatge que sigui" el govern espanyol de no complir la legislació espanyola i vendre armes als països que vulneren els drets humans. Durant la seva intervenció ha mostrat una foto de Zapatero amb el líder libi, Gaddafi, del 29 de novembre. "Que els negocis no serveixin d'excusa per tapar-se els ulls", ha dit.

stats