POLÍTICA
Política 21/01/2012

L'arquebisbe de Santiago: "Fraga va ser un defensor dels grans valors occidentals"

Julián Barrio ha qualificat l'exministre franquista i expresident de la Xunta gallega de "persona de bé" i subratlla la seva entrega "honrada i generosa" a Espanya

Agències
1 min
Rajoy i Feijóo, després de la cerimònia

Santiago de CompostelaL'arquebisbe de Santiago, Julián Barrio, ha destacat aquest dissabte que l'exministre franquista i expresident gallec Manuel Fraga, mort el cap de setmana passat, va ser un "defensor dels grans valors occidentals" i una "persona de bé", per a qui la consciència "era una cosa sagrada". Ho ha dit en l'homilia del funeral institucional que s'ha oficiat a la catedral de Santiago de Compostel·la. En concloure la seva homilia, Barrio ha enviat a Fraga l'"agraïment, afecte, estima i pregària" de tots els presents, i ha invocat la misericòrdia de Déu perquè sigui "compassiu" sobre la seva història i la seva persona, segons informa Efe.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest acte a la catedral, amb presència del president del govern, Mariano Rajoy, tres dels ministres del seu gabinet, així com el titular de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo, i el seu govern en ple, Barrio ha destacat que Fraga "va saber mirar lluny, amb amplitud i profunditat ". L'arquebisbe també ha apuntat que l'expresident de la Xunta va ser un home que mai va oblidar les seves arrels, així com que "no va ocultar mai la seva fe" i va "estimar profundament Galícia" mentre defensava "els grans valors de la civilització occidental d'Europa". Fraga "va estimar intensament" Galícia i Espanya, a les quals "va servir en la seva vocació política amb dedicació generosa i honradesa admirable".

stats