Política 04/09/2019

Arran acusa el Govern i l'Estat de "repressió" policial i assegura que té 26 causes judicials en curs

L'organització juvenil denuncia "pràctiques il·legals i vexatòries" i "fitxes policials il·lícites"

Ara / Agències
2 min
Arran denuncia "repressió" i afirma tenir 25 causes judicials en curs

BarcelonaDes de la plaça del Rei de Barcelona, prop d'una cinquantena de militants d'Arran han acusat el Govern i l'Estat d'exercir "repressió" contra l'organització i han assegurat que tenen fins a 26 causes judicials obertes i gairebé una setantena de membres encausats. "Durant els últims tres anys la repressió contra el moviment popular i, per tant, contra Arran ha augmentat", han sentenciat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons l'organització juvenil de l'esquerra independentista, la "repressió" policial i judicial que diu que pateix es tradueix en les següents xifres: 26 causes judicials obertes, 67 militants encausats, més de 600 identificacions i més de 40 detencions. "Pretenen atemorir-nos", ha assenyalat la portaveu d'Arran, Neus Serra, que ha denunciat que membres de l'organització han estat perseguits per agents policials fins a casa seva i la seva feina, han rebut peticions de col·laboració amb cossos policials "a canvi de rebre un tracte millor o una pena menor", i han patit punxades telefòniques i trucades "intimidatòries".

"En moltes ocasions, els seguiments s'han produït dies abans de les mobilitzacions", ha apuntat Serra, que ha considerat que això és una prova del seu "caràcter polític i intimidatori". Ara bé, Serra ha exposat que Arran entoma "la repressió com una definició col·lectiva i política".

Un cop més, l'organització juvenil pròxima a la CUP ha exigit la destitució del conseller d'Interior, Miquel Buch, i ha insistit que tant Esquerra com el PDECat, "ara amb presos polítics", sempre han "anteposat els seus interessos de classe i unitat territorial". I tot i que creuen que de poc servirà la destitució del titular d'Interior en el funcionament dels cossos policials catalans, han argumentat que "no pot continuar ni un dia més com a conseller d'Interior, per responsabilitat política".

Com a mesures supletòries, Arran ha reclamat l'obertura d'expedients i l'expulsió de diversos agents dels Mossos d'Esquadra, el canvi de comissaris i la dissolució de la Brigada Mòbil, la Brimo, així com de les àrees regionals de recursos operatius (ARRO).

Un cop finalitzada la conferència de premsa, diversos militants de l'organització juvenil han estripat folis d'una sentència judicial recent que condemnava vuit membres d'Arran a pagar 24.057 euros per un delicte de danys durant la manifestació del Primer de Maig del 2016.

stats