POLÍTICA
Política 31/07/2013

Arrufat carrega contra el "sistema d'impunitat" amb la corrupció a Catalunya

Lamenta que el president de la Generalitat, Artur Mas, ha perdut una "oportunitat d'or" per donar explicacions

M.colomer
1 min

BarcelonaEl diputat de la CUP Quim Arrufat ha carregat aquest dimecres al matí contra el "sistema d'impunitat" que al seu criteri regeix les relacions entre el poder polític, econòmic i judicial a Catalunya. Ho ha fet durant la compareixença del president de la Generalitat, Artur Mas, per donar explicacions sobre el suposat cas de finançament irregular de CDC. "Ha perdut una oportunitat d'or. Vostè deu saber per què calla i per qui calla", ha etzibat Arrufat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per la CUP, el cas Palau no fa més que evidenciar els problemes del sistema polític i de la seva corrupció. Arrufat ha posat en dubte l'actuació del Govern en aquest cas des que CiU torna a governar, i també l'actual directiva de la Fundació del Palau i l'Orfeó. També ha recordat que s'havia insinuat un possible finançament irregular del PP i la fundació Faes a través del Palau, que ha quedat tapat.

La rèmora de la corrupció durant el procés

"Un país amb corrupció no pot ser ni serà un país lliure", ha advertit Arrufat, que ha considerat que el procés "pot servir per fer foc nou o com a gran cortina de fum per tapar vergonyes". Ha "agraït" que Mas s'hagi compromès a tornar els diners si es demostra la culpabilitat de CDC, si bé ha recordat: "Si la gent normal robem, no n'hi ha prou tornant la bossa. Anem a la presó". El diputat independentista ha recomanat a Mas no amagar el cap sota l'ala: "Amagar el cap sota l'ala no serveix ni per amagar el cap sota l'ala".

stats