Política 05/08/2014

Mas: "Hem fet tots els deures, estem preparats per al 9-N"

"Aquesta consulta s'ha de dur a terme sota tres grans paràmetres: la democràcia, les lleis i el diàleg", ha destacat

R. Mateos / M. Colomer
1 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquest dimarts que el seu govern ja ha fet "tots els deures" que calia fer per tenir a punt la consulta del 9 de novembre. "Estem preparats per culminar aquesta fase del procés que culmina amb la votació del 9-N".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la seva compareixença per fer balanç del curs polític que ara acaba, Mas ha destacat la feina feta, com ara els 18 informes del Consell Nacional per a la Transició Nacional o la llei de consultes. "Aquesta consulta s'ha de dur a terme sota tres grans paràmetres: la democràcia, les lleis i el diàleg", ha destacat.

Amb llei i diàleg no n'hi ha prou

Davant les apel·lacions reiterades dels poders espanyols a la llei i el diàleg per frenar el 9-N, Mas ha alertat que a aquests dos elements els en falta un d'essencial: "democràcia". "Quan diuen llei i diàleg, hi estem d'acord. Però en falta un de molt important: democràcia. Sota aquestes tres premisses les coses es poden fer", i així actuarà el Govern; això sí, "tot suportat per majories socials àmplies" –que l'executiu català "creu que hi són i es demostrarà en les properes setmanes"–, però també pel consens polític. "Perquè per moltes majories socials que hi hagi, si no hi ha consens polític, amb mirada llarga, tot quedaria coix", ha insistit.

stats