Política 15/05/2015

Mas crida el vot sobiranista el 24-M per no haver "d'agenollar-se o espantar-se" davant l'Estat

El president de la Generalitat, en un acte electoral de CiU a Deltebre, assegura que el país ha de ser "fort" a les municipals per "marcar el seu propi camí"

Oriol March
2 min

DeltebreEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquest divendres en un acte electoral de CiU a Deltebre que "no hauria de ser un problema poder-se expressar amb llibertat", amb referència a la decisió de la Junta Electoral Central (JEC) de prohibir les estelades en edificis públics. "Ni la llengua, ni la policia, ni això haurien de ser problemes", ha indicat Mas al voltant de les últimes polèmiques amb l'Estat. "Perquè tot això no siguin problemes que arrelin necessitem la força com a país perquè puguem acabar marcant el nostre propi camí sense haver d'agenollar-nos ni d'espantar-nos", ha apuntat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Amb el 9-N ens la vam jugar, perquè ens van fer la punyeta per tot arreu. Vam posar les urnes perquè ens ho creiem. Molta gent hi va ajudar. La societat civil va ser clau, va ajudar a tirar endavant un moment del país en què la gent sabia i tenia la sensació que realment estava fent una cosa que no era per un dia, ni per uns mesos, sinó que marcava la línia de dignitat i de respecte per al país", ha apuntat Mas, que ha afegit: "Necessitem institucions catalanes fortes, que tinguin coratge per prendre decisions, que no s'arronsin. Que tinguin criteri. Que sàpiguen què és el que han de defensar. I això està en joc el 24-M".

Retallades pressupostàries i polítiques socials

"Jo sento molts discursos en l'àmbit social, però no saben què és sostenir les polítiques socials amb menys diners dels que hi havia abans. El problema és com sustentes l'estat del benestar quan tens molts menys diners. Amb menys diners hem hagut de sostenir allò que era fonamental per a molta gent", ha indicat el president.

"Se'ns acusa de ser els de les retallades, però hem hagut de sostenir l'estat del benestar amb menys recursos. Hem estat els que en aquestes condicions i sumant esforços hem aconseguit sostenir l'estat del benestar que finalment dóna cohesió a les persones. No sé si ho hauria pogut fer tothom, perquè el més fàcil és amagar el cap sota l'ala, però així no soluciones els problemes", ha afegit Mas, que ha aplegat més de 300 persones, algunes de les quals s'han quedat fora del recinte.

"El país s'ha d'enlairar, s'ha de sentir bé amb ell mateix. Això vol dir que les persones se sentin bé amb elles mateixes, i estem en aquest camí perquè hi ha molta gent que es mou en aquesta direcció, i això vol dir, sobretot, oportunitats de feina per a tothom", i ha insistit que la prioritat el 24-M és "que tothom que vulgui feina en tingui". Mas ha tornat a fer una crida a "no espatllar" la recuperació econòmica, com fa en cada míting.

Potencial "per explotar"

El candidat de CiU a Deltebre, Lluís Soler, ha reflexionat que la ciutat necessita dos elements per "enlairar-se": "La força de la gent i el suport del Govern". "Tenim molt potencial, però l'hem d'explotar", ha indicat Soler, que ahir va rebre el suport de la consellera de Benestar, Neus Munté, en un acte electoral. El candidat ha explicat que ha fet assemblees púbiques per "retre comptes" cada sis mesos de la feina feta des de l'Ajuntament, ara mateix governat pel PSC.

En l'acte hi ha hagut una desena de manifestants de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) i partidaris de la ILP de l'habitatge que han ensenyat pancartes silenciosament durant els parlaments.

stats