Política 17/05/2015

Mas es proposa "aplegar sensibilitats diferents" per fer pinya cap al 27-S

El president de la Generalitat posa com a exemple la llista transversal que encapçala Carles Puigdemont a Girona

Roger Mateos
2 min

GironaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha anunciat aquest diumenge des de Girona que el seu "repte" per als propers mesos és "aplegar sensibilitats diferents entorn d'un moviment fort" capaç d'encarar amb "solidesa" els temps que vénen, marcats per la cita electoral del 27 de setembre. En la seva intervenció en un dinar a Girona, ha posat com a exemple la llista transversal que encapçala l'alcalde, Carles Puigdemont, que integra a les seves files representants d'Avancem i Reagrupament. A diferència de "molts partits emergents i no emergents, que s'adrecen sobretot a la gent més propera a la seva formació política", Mas considera "molt important que hi hagi almenys una força política a Catalunya que s'adreci al conjunt de la població, perquè ajudi a tirar endavant una ciutat o un país".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas no s'ha estès en la reflexió ni ha arribat a mencionar explícitament la idea de la llista unitària que fins fa uns mesos defensava i que va haver de desar al calaix per la negativa d'ERC. En el que sí que ha volgut insistir és a remarcar que les eleccions del 24 de maig han de servir per reforçar el poder municipal alineat amb el procés, perquè "vindran temps complicats en els propers mesos". Cal, segons el president, que "el màxim d'institucions estiguin al costat del país". Vol formar una "gran pinya" amb "molta gent, moltes entitats i molts ajuntaments" empenyent en favor del procés. En el cas de Girona, ha destacat que la ciutat "ha estat com una sola persona al costat del país en moments complicats".

Abans de Mas ha pres la paraula Puigdemont, que ha alertat que el que es juga la ciutat el 24 de maig és si fa "un gran salt endavant" o bé "un pas enrere". Girona ha de seguir sent, ha dit, "una ciutat aliada del procés". "No ha fallat ni fallarà", ha garantit. Ha alertat, però, que "es pot produir la paradoxa" que, tot i pujar CiU en percentatge respecte de les eleccions de fa quatre anys, vegi "perillar el resultat". També ha intervingut el secretari general d'Unió i de CiU, Ramon Espadaler, que ha fet una crida a reforçar "encara més" CiU a Girona per poder desplegar el seu programa sense cotilles.

stats