CONFERÈNCIA DE PRESIDENTS
Política 03/10/2012

Mas reclama a l'Estat que suavitzi el límit de dèficit de les autonomies ja el 2013

Així ho va demanar el president de la Generalitat a la Conferència de Presidents autonòmics. Espanya té un objectiu de dèficit del 4,5% per al 2013: un 3,8% per a l'Estat, un 0,7% per a les autonomies. Veu "inevitable el rescat"

Oriol March
1 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha reclamat aquest matí al govern espanyol que s'apugi el marge de dèficit de les autonomies per al 2013 fins a un terç del total de dèficit que té autoritzat l'estat per a l'any que ve. Així ho ha explicat aquest matí el president des de Palau i així ho va explicar davant la resta de líders autonòmics a la Conferència de Presidents que es va celebrar ahir al Senat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'Estat està autoritzat a tenir un dèficit del 4,5% per al 2013. El 3,8% correspon a l'administració central i el 0,7%, a les autonomies. "Només demano que sigui equivalent el percentatge de despesa de les autonomies amb el seu marge per complir amb el dèficit", ha insistit el president.

"El govern espanyol volia donar imatge d'unitat i qualsevol comentari meu que no se cenyís al guió del dèficit hauria convertit Catalunya en l'ase dels cops", ha assegurat Mas.

El cap de Govern ha considerat que hi ha d'haver un acord "unànime" sobre la necessitat de complir amb la política econòmica europea. Com fa habitualment, però, Mas ha insistit que l'austeritat ha de ser un valor, però no un tòtem.

Pel que fa a la revisió del model de finançament autonòmic, sobre la qual ahir hi va haver un debat fort, Mas ha dit que se'n va mantenir al marge, mentre que sí que va intentar "liderar" el debat a l'entorn del repartiment del dèficit entre autonomies i estat central.

stats