CANVI DE CICLE
Política 31/10/2012

Mas a Duran: "Qui vol presumir que sap què passarà amb Catalunya i la UE es pot equivocar"

El president de la Generalitat respon al líder d'Unió, que dóna per fet l'exclusió catalana d'Europa si s'independitza, assegurant que el que compta és el programa electoral de CiU, que preveu l'estat propi

Oriol March
1 min

Moscou (enviat especial)El president de la Generalitat, Artur Mas, ha respost des de Moscou les informacions aparegudes aquest dimecres al diari 'El País' en què Josep A. Duran i Lleida, líder d'Unió, dóna pràcticament per fet l'exclusió catalana de la Unió Europea si Catalunya s'independitza. "Qui vol presumir que sap què acabarà passant es pot equivocar", ha considerat Mas, que com acostuma a fer ha valorat que "ningú sap del cert què passa en un procés com aquest".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El cap de Govern ha assegurat que "si impera el sentit comú i Catalunya compleix les normes", es buscaran fórmules des d'Europa perquè el Principat en formi part si aconsegueix l'estat propi. "Les normes preveuen la possibilitat que Espanya sigui a la UE? Possiblement no, però arribarà un punt que s'haurà de demanar", ha reflexionat Mas.

El president també ha contestat Duran brandant el programa electoral de CiU, que preveu la creació d'un estat propi per a Catalunya. "De tot això ja n'he parlat amb ell, i el que compta és el que està escrit", ha raonat Mas en referència al programa.

stats