Política 16/10/2015

Artur Mas: "Sóc un demòcrata, si em volen tractar com a delinqüent perquè poso les urnes, que m'hi tractin"

Ara
2 min

BarcelonaEl president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, ha explicat com va viure ahir la seva declaració al Palau de Justícia per la querella del 9-N. "Ja es veia que hi havia gent que tenia ganes de ser-hi, però una vegada hi ets tot canvia, l'emoció es desborda una mica", ha confessat en una entrevista a RAC1. Aquestes són les frases més destacades de l'entrevista:

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Es tracta d'una operació no jurídica, no de dret, sinó sota pressió del govern espanyol".

"Sóc un demòcrata, si em volen tractar com a delinqüent perquè poso les urnes, que m'hi tractin".

"No he comès cap il·legalitat. Per mi no hi ha hagut cap desobediència a la Constitució espanyola".

"Qui ha desobeït sentències del Tribunal Constitucional és el govern espanyol".

"El 9-N no va actuar cap poder públic per impedir que es posessin les urnes".

"[De cara al 20-D] no és només cosa d'un canvi de majories. Ara hi ha d'haver un canvi de mentalitat a l'estat espanyol. O es reconeix la plurinacionalitat d'una vegada per totes o això no té solució des del punt de vista de la convivència interior".

"A escala internacional, que és on ens juguem les garrofes, no ens ajuda en res parlar de desobediència. Hem de presentar les coses com un procés d'autoafirmació".

"[A la CUP, sobre la investidura:] No compromet a res més que a iniciar un procés de creació d'un Govern a un país, que en aquest cas ens ha de portar als objectius que sí que compartim CUP i nosaltres".

"[Sobre les negociacions amb la CUP:] Tinc una notícia que no és dolenta: hi ha un clima positiu a les reunions discretes per anar avançant. Hi ha ganes que les coses surtin bé, per les dues parts".

stats