ECONMIA
Política 28/09/2011

Mas vol que l'impost als rics afecti les fortunes de més de 500.000 euros

De tota manera el Govern vol que sigui Madrid qui l'apliqui i el PP ja ha dit que no aprovarà cap impost nou

Ara
1 min

BarcelonaEl Govern vol que l'impost als rics que promourà a Madrid s'apliqui a les fortunes de més de 500.000 euros, segons ha avançat RAC1. L'objectiu és que la taxa s'apliqui mentre s'allarguin les retallades. L'altre aspecte destacat és que només es gravaria l'acumulació de fortunes, i no pas la reinversió. L'objectiu és que el diner circuli en aquests temps de crisi.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'impost el va anunciar el president de la Generalitat, Artur Mas, en la seva intervenció al debat de política general, com a compensació a les retallades pressupostàries que estan marcant els primers mesos de Govern.

De tota manera, tot i l'anunci, Mas vol que l'impost el creï el govern espanyol per no provocar discriminacions, i el PP ja ha dit que no vol crear cap impost nou.

En declaracions a TV3, el president del grup parlamentari de CiU, Oriol Pujol, no ha volgut parlar de xifres i s'ha limitat a dir que la proposta de l'executiu té més a veure amb el que prepara el president nord-americà Barack Obama (l'anomenada "taxa Buffet"), que l'impost de patrimoni que ha aprovat el govern de Zapatero.

stats