Política 21/09/2011

El Govern assegura que pagarà puntualment els sous a les universitats, malgrat les retallades

Antoni Castellà, secretari d'Universitats i Recerca, ha desmentit les informacions que afirmaven que potser es pagarien les nòmines tard o de forma fragmentada

Redacció
1 min
El secretari  d'Universitats, Antoni Castellà.

BarcelonaAntoni Castellà, secretari d'Universitats i Recerca, ha desmentit aquest matí a El món a RAC1 la informació que apareixia a La Vanguardia que afirmava que les universitats podrien pagar amb retard o de forma fraccionada els sous als seus treballadors.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Castellà ha sigut taxatiu i ha negat que això pugui passar, ha dit que "les nòmines estan garantides" i "tampoc es pagaran amb retard". "Els ajustos estan pactats amb els rectors" i "si això pogués passar perquè alguna universitat tingués alguna tensió de tresoreria" ens ho podria comunicar i la Generalitat li faria un avançament dels diners. Tot i això, no hi ha hagut cap demanda en aquest sentit.

Davant de les preguntes dels tertulians del programa de Jordi Basté, Castellà ha insistit que els hipotètics retards dels quals parlava La Vanguardia no es produiran ni per a personal funcionari ni tampoc per a cap altre tipus de personal, com els professors associats o el personal administratiu.

D'altra banda, Castellà ha aprofitat la seva intervenció per avançar que amb les retallades s'haurà de regular de nou la figura dels professors associats, cosa "que s'hauria hagut de fer molt abans". Creu que n'hi ha molts que estan desenvolupant unes funcions d'ensenyament continuat, modalitat que no pertoca a la figura dels associats.

stats