Política 11/10/2017

Podem assegura que amb el suport al 155 ha retornat el PSOE de Susana Díaz

Irene Montero veu consolidada l'aliança entre PP, PSOE i Ciutadans i demana un referèndum pactat

Júlia Manresa
1 min
Irene Montero i Pablo Iglesias de Podem.

MadridPodem torna a quedar-se sol després de veure que el govern espanyol ha decidit activar l'article 155 de la Constitució. La portaveu del partit lila al Congrés dels Diputats, Irene Montero, ha criticat la resposta de Mariano Rajoy després que Puigdemont deixés en suspens la declaració d'independència. Per a Montero, en aquest "acord a tres bandes" hi falta claredat i només provoca una escalada del conflicte polític sense aportar cap solució.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La portaveu de Podem ha qualificat la situació "d'excepcional i inèdita" i ha insistit en la via d'un referèndum pactat entre Catalunya i Espanya. A més, ha criticat durament el paper del PSOE després que el seu líder, Pedro Sánchez, hagi donat el seu suport a l'aplicació del 155 a canvi d'una reforma constitucional que garanteixi que Catalunya troba un nou encaix. Per a Montero, "ha acabat el PSOE de la plurinacionalitat i ha tornat el de Susana Díaz, el que dona suport a les porres i a l'escalada del conflicte".

Per la seva banda, el portaveu d'En Comú Podem, Xavier Domènech, ha secundat el posicionament de Montero i, a més, ha volgut deixar clar el seu escepticisme davant una proposta de reforma constitucional promoguda pels partits hegemònics i que pot servir com a excusa per perpetuar el conflicte.

stats