Política 21/10/2017

Les assemblees d'ERC proposen un govern de concentració per respondre al 155

La proposta passa per ampliar els consellers amb agents socials per demostrar suport a l'executiu

Ara
1 min
A punt per a l’article 155

BarcelonaJust abans que el govern espanyol detalli les mesures per aplicar l'article 155 de la Constitució i suspendre l'autonomia de Catalunya, les assemblees territorials d'ERC proposen una resposta: un govern de concentració. La idea, avançada per 'El Periódico' i confirmada per l'ARA, s'ha dibuixat en les reunions que les bases d'ERC han tingut de dimecres a divendres.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons fonts dels republicans, la proposta, ben rebuda pel vicepresident Oriol Junqueras, no s'ha fet arribar formalment al Govern, però sí que s'ha posat sobre la taula en les trobades del sanedrí que pilota el Procés.

Com s'articularia la proposta? La idea esbossada en les assemblees és ampliar l'executiu amb més consellers, però en cap cas substituir-ne algun dels actuals. I fer-ho amb agents socials "no necessàriament independentistes". Les fonts d'ERC consultades citen, per exemple, els sindicats, integrats en la Taula per la Democràcia. Seria una manera, apunten les mateixes fonts, de demostrar el suport a les institucions catalanes en el seu moment de més risc.

En qualsevol cas, la proposta arriba en un moment en què el Govern prepara una resposta unitària a l'aplicació de l'article 155. Fonts d'ERC recorden que la potestat de nomenar consellers és del president, Carles Puigdemont, i per tant l'última decisió sempre serà seva.

stats