HORITZÓ NACIONAL
Política 12/12/2011

Girona s'adhereix a l'associació de municipis per la independència amb vots a favor de CDC, CUP-Rcat i ICV

PSC i PP han votat en contra, mentre que Unió no ha votat amb els seus companys de federació i ha optat per l'abstenció

Oriol March
1 min

BarcelonaGirona entrarà a formar part, com a membre constituent, de l'associació de municipis per la independència. Així ho ha votat el ple municipal de la capital gironina, primera capital de demarcació que entrarà a formar part de la xarxa de pobles per la sobirania que promou l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal (Unió). CDC, CUP-RCat i ICV han votat a favor de l'adhesió, mentre que PSC i PP hi han votat en contra. Unió s'ha desmarcat dels seus socis de federació i ha optat per abstenir-se.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fonts municipalistes de CiU indiquen que el fet que Vila d'Abadal, crític amb Josep A. Duran i Lleida, líder d'Unió, sigui el promotor de l'associació ha influït definitivament en el sentit del vot els regidors democristians del grup municipal de CiU a Girona. CDC, en canvi, no ha patit fissures. Carles Puigdemont, alcalde de la ciutat, és un dels barons municipalistes més independentistes del partit.

L'associació de municipis per la independència es constituirà dimecres a Vic amb més de 120 municipis i una vintena de capitals de comarca.

stats