Publicitat
Publicitat

EL NOU FINANÇAMENT

L'Associació de Municipis per la Independència insta el Govern a no rebaixar el concert

L'organització que lidera l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, fixarà dissabte en assemblea un plantejament de màxims sobre el nou finançament

Concert econòmic, independència fiscal i que el consens a l’entorn del nou model de finançament no l’acabi rebaixant. Aquestes són les tres demandes principals que fa l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), que lidera l’alcalde de Vic, Josep Maria Vila d’Abadal (CiU), al president de la Generalitat, Artur Mas. Així consta en un document de màxims que l’entitat aprovarà aquest dissabte a l’assemblea que celebrarà a Girona i al qual ha tingut accés l’ARA.

“Reclamem al Govern que negociï un concert econòmic que sigui just amb les aspiracions de Catalunya i que suposi una plena independència fiscal”, assegura el text –els detalls del qual van ser avançats per l'ARA el 18 de juny–, que arriba enmig de les converses que manté l’executiu amb tots els partits catalans per tal de bastir un consens ampli a l’entorn del nou model. Però aquestes converses –i molt especialment la integració del PSC a la fotografia final– no poden anar en contra del concert: “El Govern no pot acceptar possibles rebaixes en els seus posicionaments amb l’objectiu d’aconseguir acords polítics”.

Podeu llegir-ho a l' ARA Premium

21D

Més continguts de

21D
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT