Política 19/04/2016

Podem assumeix com a pròpies les preguntes del referèndum que proposa En Comú

Errejón assegura que les defensaran també a Madrid i creu que Domènech i Iceta poden arribar a un "punt intermedi"

Mariona Ferrer I Fornells
1 min
El portaveu de Podem al Congrés, Íñigo Errejón. EFE

MadridPodem fa seva la proposta de preguntes de referèndum que ha traslladat En Comú Podem al PSC i que va avançar l'ARA dilluns. El número dos del partit lila, Íñigo Errejón, ha assegurat que estan "d'acord" amb la proposta de la confluència catalana i que estan disposats a defensar-la "no només a Catalunya", sinó també a Madrid, perquè és una proposta que fan "com a força espanyola".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Errejón ha relacionat el plantejament de les preguntes amb la pròxima reunió entre el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, prevista per a demà a la tarda a la Moncloa. Podem creu que és necessari que s'arribi a "un acord per a una pregunta pactada", que, segons Errejón, "sempre" han defensat.

En aquest sentit, el portaveu de Podem al Congrés ha recordat que sempre han considerat oportú que la fórmula concreta del referèndum la plantegés la confluència catalana, perquè són els que "tenen capacitat per fer-la i que sigui més integradora".

"Els companys d'En Comú Podem, igual que potser els del PSC, podrien avançar més en la possibilitat d'arribar a un punt intermedi", ha conclòs. El líder dels socialistes catalans, Miquel Iceta, va assenyalar dilluns que no compartia el referèndum d'En Comú però que li semblava "digne d'estudi". Al seu torn, Convergència va celebrar la proposta de Domènech tot i veure-hi "electoralisme".

stats