BARÒMETRE DEL CIS
Política 26/10/2011

L'atur es manté com la principal preocupació dels ciutadans espanyols

El terrorisme d'ETA se situa en un 3,3%, tot i que l'enquesta es va dur a terme quan la banda encara no havia fet públic l'anunci sobre el cessament definitiu de la seva activitat armada

Acn
2 min

BarcelonaL'atur es manté com el principal problema dels ciutadans espanyols, amb el 81% dels casos, segons el baròmetre d'octubre del CIS. En segon lloc se situen els problemes de caire econòmic, amb el 51,3%, i de la classe política i els partits polítics, amb el 23,6%. Pel que fa la situació econòmica, el 86% creu que és dolenta o molt dolenta, el 71,9% pensa que d'aquí un any serà igual o pitjor i el 14,5% preveu que sigui millor.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'altra banda, de l'enquesta es desprèn que els espanyols confien abans amb les forces armades, els mitjans de comunicació i la monarquia -per aquest ordre- que amb el govern, que se situa en el penúltim lloc, en onzena posició. La majoria dels enquestats, un 39,2%, assegura que la política els genera desconfiança, mentre que un 15,7% diu que els causa indiferència i un 14,7%, avorriment. I és que un 73,6% pensa que la situació política és dolenta o molt dolenta i un 92,1% diu que és igual o pitjor que fa un any.

Pel que fa les preocupacions, l'atur es manté una vegada mes al capdavant, amb el 81%; seguit dels problemes de caire econòmic i la classe política i els polítics, amb el 51,3% i el 23,6% respectivament. El terrorisme d'ETA se situa en un 3,3%, tot i que l'enquesta es va dur a terme entre l'1 i el 9 d'octubre, quan la banda encara no havia fet públic l'anunci sobre el cessament definitiu de la seva activitat armada.

D'altra banda, un 28,1% pensa que l'actuació del PP com a partit de l'oposició és regular, mentre que un 58% considera que és dolenta o molt dolenta. Només el 9,5% creu que és bona o molt bona.

Pel que fa la valoració dels ministres, cap arriba a l'aprovat. La ministra de Defensa, Carme Chacón, encapçala la llista amb un 4,40, seguida de la ministra de Medi Ambient, Rosa Aguilar, amb un 4,10; i la ministra d'Exteriors, Trinidad Jiménez, amb un 3,94. La vicepresidenta del govern espanyol i ministra d'Economia, Elena Salgado, obté un 3,59 i el portaveu de l'executiu i el ministre de Foment, José Blanco, un 3,43.

stats