Política 08/11/2011

Reclam pel dret de l'autodeterminació a l'Església de Sant Agustí, 40 anys després de la Constitució de l'Assemblea de Catalunya

110 dels integrants de l'entitat signen un manifest en què traslladen a l'Assemblea Nacional Catalana l'objectiu de la independència. "Ha arribat el moment de dir prou i encetar una via que ens permeti encarar el futur en llibertat"

Acn
1 min

BarcelonaUn miler de persones ha reclamat aquest dilluns el dret de l'autodeterminació, a l'Església de Sant Agustí de Barcelona, coincidint amb els 40 anys de la Constitució de l'Assemblea de Catalunya. Segons l'escriptor Antoni Batista, l'acte va servir per homenatjar la "plataforma antifranquista més important de l'Estat". Segons afirma, l'Assemblea de Catalunya va representar "un Parlament abans que tinguéssim un Parlament".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pere Ignasi Fages, membre de l'Assemblea de Catalunya, va assegurar en un manifest subscrit per 110 dels membres de l'entitat que, "igual que fa 40 anys, ha arribat el moment de dir prou i encetar una via que ens permeti encarar el futur en llibertat". I va afegir: "Per això donem suport a l'Assembla Nacional Catalana passant-li el relleu per aconseguir la llibertat de la nació catalana".

En l'acte celebrat a l'Església de Sant Agustí hi van assistir com a ponents Jordi Carbonell, Ricard Lobo, Miquel Sellarès i Blanca Serra, que van destacar que el fil que uneix l'Assemblea de Catalunya del 1971 i l'actual Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) és la lluita per assolir i exercir l'autodeterminació de Catalunya. També es van recordar i homenatjar personalitats com Antoni Gutiérrez, Josep Benet, Lluís Maria Xirinacs o el propi Jordi Carbonell.

stats