POLÍTICA
Política 19/11/2013

C's retreu a Aznar que fos “dèbil i covard davant el nacionalisme” quan era president

Jordi Cañas culpa l'expresident espanyol d'haver incentivat el separatisme català per la seva política “pactista” que va mantenir amb CiU

òscar Gelis
1 min
Cañas va reconèixer ahir al Parlament que Tribuna Cívica té la seu a Barcelona des del 2012, ja que per dificultats econòmiques C's va haver de renunciar al local de Madrid.

BarcelonaEl portaveu de C's, Jordi Cañas, ha acusat l'expresident del govern espanyol Jose María Aznar, d'haver estat un president “dèbil i covard davant els separatistes” i d'haver afavorit el nacionalisme català quan exercia de president. Cañas ha respost així en roda de premsa al Parlament les declaracions d'Aznar a Onda Cero en què ha advocat per castigar amb la presó la convocatòria de referèndums il·legals, en referència al procés engegat a Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Malgrat la duresa de les declaracions d'Aznar, Cañas l'ha acusat d'haver estat el primer d'“entregar-se als separatistes amb el pacte del Majestic l'any 1996” i ha recriminat les concessions que segons ell, suposaven la pèrdua de competències de l'estat espanyol en benefici de Catalunya. Jordi Cañas ha volgut posar com a exemple “no haver portat al Tribunal Constitucional la llei de política lingüística de Catalunya, cedir competències de trànsit de la Guàrdia Civil als Mossos d'Esquadra, el tancament de l'última escola bilingüe a Catalunya o la supressió d'Aleix Vidal-Quadres davant el PP a Catalunya”, ha recordat.

Un Aznar que no existeix

El portaveu de C's ha lamentat que avui es construeixi la figura d'Aznar com un president “ferm” “davant els separatistes”, quan considera que en realitat no va ser així, i sí “que va cedir a les pressions de CiU per aconseguir la majoria parlamentària” que el PP necessitava llavors. Finalment ha demanat que es respecti i s'apliqui la Constitució per aturar el procés independentista a Catalunya, “sense haver d'engegar-se mecanismes extraordinaris” com els que proposava Aznar en les seves declaracions.

stats