DÈFICIT FISCAL
Política 19/07/2012

Els pressupostos catalans inclouran cada any l'actualització del dèficit fiscal

CiU, PSC, ICV-EUiA, SI i Joan Laporta donen suport a una proposició de llei d'ERC per incloure l'última balança fiscal en el projecte dels comptes

Acn / Ara
1 min

BarcelonaEl Parlament ha aprovat aquest dijous que la publicació de les balances fiscals entre Catalunya i l'Estat sigui d'obligatòria publicació cada any i que els resultats s'adjuntin a l'informe econòmic que acompanya els pressupostos. CiU, PSC, ICV-EUiA, SI i Joan Laporta han donat suport a una proposició de llei presentada per ERC que destaca la necessitat de donar publicitat i transparència al dèficit fiscal que pateix Catalunya. Fruit de l'acord amb la resta de grups, la proposició de llei inclou una disposició addicional que preveu la creació, a instàncies del conseller d'Economia, d'un grup de treball integrat per experts que faci el seguiment de la metodologia de càlcul de les balances fiscals.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'autor de la llei, el republicà Pere Aragonès, ha denunciat "l'ofec econòmic de l'estat espanyol", que "exprimeix la perifèria". Igualment, la diputada de CiU Maria Senserrich ha criticat els "45 milions d'euros que cada dia van a Madrid i no tornen". Les balances fiscals només es poden tancar respecte l'últim pressupost liquidat, el de dos anys abans. Així, en el projecte dels comptes del 2013 es coneixerà el dèficit fiscal català del 2010, una dada que el Govern també utilitzarà en la negociació del pacte fiscal.

stats