DEBAT INTERN DEL PSC
Política 26/12/2010

Ballesteros considera “una infantilitat” i una “ximpleria” posar l'accent del debat al PSC en el grup propi al Congrés

L'alcalde de Tarragona celebra que el PSC sigui receptiu a la influència dels alcaldes i s'ha mostrat obert a assumir noves responsabilitats en una direcció col·lectiva

Redacció
2 min
Josep Fèlix Ballesteros, al balcó de l'Ajuntament de Tarragona

BarcelonaL'alcalde socialista de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, creu que cal limitar el debat sobre el nivell de catalanisme del PSC perquè està convençut que a la seva formació “no hi ha ànimes”. “Jo sóc tan catalanista com el que més, però no crec que el nostre objectiu de partit sigui distanciar-nos del PSOE o trencar amb ell” tal com proposen alguns dirigents, assegura l'alcalde en una entrevista a Efe. Per aquest motiu, com que és “un debat absurd que no està al carrer”, Ballesteros creu que prioritzar el debat sobre un grup parlamentari propi del PSC al Congrés és “una infantilitat” i una “ximpleria” i el que demana als seus 25 diputats a Madrid és que “treballin per a Catalunya, influint des del govern o des de l'oposició”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, el dirigent socialista explica que la gent no li “demana un grup parlamentari”, sinó “que parlem dels problemes que els preocupen, no dels nostres problemes interns”. En aquest sentit, posa com a exemple el que han fet “amb la investidura de Mas: facilitar que Catalunya tiri endavant institucionalment, col·lectivament, econòmicament, políticament i culturalment”, i avança que el proper congrés extraordinari de la tardor hi haurà una “no renovació del projecte”, ja que l'actual ja és “guanyador”, en situar-se en l'espai majoritari, el del centreesquerra progressista. Ballesteros considera que ara el que cal és “recuperar la centralitat i fer propostes” que serveixin als ciutadans.

L'alcalde tarragoní considera que la renúncia de José Montilla va ser una “assumpció excessiva de responsabilitats en una persona” , però tot i això s'ha mostrat “disposat i disponible” a assumir noves tasques i a estar en la nova direcció col·lectiva de la formació perquè “és bo per al PSC de Tarragona i per a Tarragona com a territori”. Ballesteros ha celebrat així que la seva força política és “molt receptiva” al poder i influència dels alcaldes, tot i que també ha descartat “ser president o primer secretari” dels socialistes.

stats