Política 20/02/2015

L'equip d'Ada Colau per liderar Barcelona en Comú: Gerardo Pisarello, Laia Ortiz i Jaume Asens

La coalició ha presentat els 15 primers llocs de la candidatura per a les eleccions municipals. La llista manté un equilibri entre la plataforma Guanyem, ICV, EUiA, Podem i Procés Constituent

Joan Serra
2 min
Els caps de llista de Barcelona en Comú / PERE VIRGILI

BarcelonaAda Colau ha avançat els 15 primers noms de la candidatura amb la qual pretén liderar Barcelona en Comú i entrar a l'Ajuntament. En un acte a la plaça Sant Jaume, l'activista ha presentat un equip que aspira a "guanyar" les eleccions municipals del maig. El número dos de la llista és Gerardo Pisarello (Guanyem), professor de dret constitucional a la Universitat de Barcelona (UB). Pisarello, que durant més deu anys ha estat vicepresident de l'Observatori DESC –on va coincidir amb Colau–, és membre de Procés Constituent. Aquest professor d'origen argentí ja va presentar aquest dimecres, juntament amb Colau, el pla de xoc de Barcelona en Comú per als primers mesos de mandat, mesures per combatre les desigualtats que requeririen una inversió de 160 milions d'euros.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els altres primers cinc llocs de la candidatura els integren la diputada al Congrés Laia Ortiz (ICV), l'advocat Jaume Asens (Procés Constituent, Guanyem i Podem) i la regidora Janet Sanz (ICV). Tal com ja va avançar l'ARA, Ortiz ocuparà el número tres de la candidatura de confluència de l'esquerra alternativa, formada per Guanyem –una marca ara aparcada–, Podem, ICV, EUiA, Procés Constituent i Equo. La diputada ha avançat que, de moment, compaginarà la tasca al Congrés amb el treball de preparació dels comicis municipals, i que abandonarà l'escó quan faltin dos mesos per als comicis municipals.

Completen la llista de Colau els següents noms: Raimundo Viejo (Podem), Gala Pin (Guanyem), Agustí Colom (ICV), Laura Pérez (Podem), Mercedes Vidal (EUiA), Josep Maria Montaner (Guanyem), Eloi Badia (Guanyem), Josep Bel (Procés Constituent), Marta Verdejo (ICV) i Berta Sureda (Guanyem). La confecció de la llista no ha estat senzilla, per la necessitat de mantenir l'equilibri entre totes les formacions integrades en l'aliança.

Tot i que no està previst que es presenti cap candidatura alternativa a la que lidera Colau, Barcelona en Comú avança en el procés de primàries, que finalitzaran amb la votació que es farà des del 7 al 12 de març. En aquestes dates, els ciutadans podran validar Colau com a cap de llista i escollir els candidats a conseller de districte. "Mai em presentaria a una elecció a alcalde sense passar per unes primàries", ha raonat Colau. En la seva llista hi ha majoria femenina –8 dones en les primeres 15 posicions de la candidatura.

Colau: "Trias i CiU estan espantats"

La líder de Barcelona en Comú, que ha destacat l'equilibri de perfils de l'equip que encapçala, ha insistit en l'estratègia de presentar la coalició com l'alternativa a CiU. "Trias i CiU estan espantats, perquè no deixen de parlar de nosaltres", ha reflexionat Colau, que entén que l'actual govern municipal mostra "senyals de nerviosisme". En el seu discurs, Colau ha lamentat que treballaran per recuperar la "Barcelona segrestada" i obrir la política municipal als veïns".

En la línia del model de ciutat defensat per la cap de llista, Pisarello ha apostat per aplicar el "sentit comú" a l'Ajuntament i ha lamentat que Trias no hagi destinat el superàvit municipal a combatre les desigualtats. Ortiz ha denunciat que el govern de CiU ha treballat "en la mala direcció", mentre que Jaume Asens ha subratllat que la coalició "no és una suma de sigles", sinó "un instrument al servei de la ciutadania".

stats