REFERÈNDUM SOBRE LA INDEPENDÈNCIA
Política 10/04/2011

Un 15,2% dels barcelonins havien votat ja a la consulta de Barcelona a les 17 hores

La participació deñ 15,2% està calculada en base al cens oficial de majors de 18 anys. Si es calcula en funció del cens de les consultes, on hi podien votar joves de 16 i 17 anys i immigrants empadronats, la participació baiuxa fins al 12,6%. Gairebé han votat 180.000 persones fins a mitja tarda.

Sara González
1 min

BarcelonaUn 15,2% dels barcelonins (179.872) havia votat ja a les cinc de la tarda a la consulta sobre la indpendència, segons les dades de participació que ha donat a conèixer Barcelona Decideix en base al cens de majors de 18 anys amb dret a vot en eleccions oficials. En aquest percentatge hi ha inclosa una part proporcional del vot anticipat. La dada baixa fins al 12,6% si es calcula en base al cens de les consultes, on hi tenien dret a vot els joves de 16 i 17 anys i els immigrants empadronats. Aquest col·lerctiu ha votat exponencialment per sota de la mitjana. Amb aquesta xifra els organitzadors superen ja l'expectativa fixada del 10%. Barcelona Decideix no descarta arribar al 20% de participació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El portaveu de la plataforma, Alfred Bosch, ha assegurat que el ritme de votació està "superant les expectatives". Més de 8.000 votants són menors de 18 anys o nascuts fora de Catalunya. Moltes paradetes han hagut de demanar una urna de més perquè ja tenien la inicial plena. També han hagut de ser reposades paperetes, tant del "sí" com del "no", i sobres. En aquest sentit, Bosch ha assegurat que s'intueix que el percentatge del "no" serà més alt que en la resta d'onades de consultes.

L'organització ha recomanat votar quan abans millor per facilitar la tasca de l'escrutini. Es preveu que es coneguin els resultats finals a partir de dos quarts d'onze de la nit.

stats