Política 25/11/2013

El PP demana al fiscal que revisi les factures en mans de la justícia per desmuntar les acusacions de Ruz

Cospedal assegura que tots els pagaments fets pel partits estan documentats a la comptabilitat oficial

M. Eugènia Quetglas
1 min

MadridLa número dos del PP, María Dolores de Cospedal, ha defensat aquest dilluns l'honorabilitat del seu partit i la transparència dels seus comptes després que el passat divendres el jutge del cas Bárcenas, Pablo Ruz, confirmés l'existència d'una comptabilitat popular en negre. Ho ha fet dintre de la reunió del comitè executiu del partit i en roda de premsa. Davant les càmeres ha afirmat que al PP només hi ha una comptabilitat i que “els papers o comptes d'altres deuen ser d'altres”. Cospedal es referia, sense anomenar-lo, a l'extresorer popular Luis Bárcenas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Cospedal, que ha traspuat el malestar del partit amb l'actuació de Ruz, ha explicat que demanarà a la fiscalia que revisi la comptabilitat oficial que està en mans del jutge, perquè allà hi ha tots els pagaments relatius a les obres de millora fetes a la seu central del PP per l'arquitecte Gonzalo Urquijo i que van donar peu a Ruz a donar per fet que existeix una compatibilitat paral·lela a l'oficial, ja que no va trobar cap documentació sobre aquest pagament. La número dos del partit insisteix que sí, que “tots” els abonaments fets pel PP estan documentats i en mans del Tribunal de Comptes i del jutge, i confia que el fiscal trobi les factures quan revisi els documents entregats pel PP a la justícia.

Durant la reunió de la cúpula popular, la número dos del PP ha precisat que les polèmiques factures són per valor de 5,6 milions d'euros, relatius a les reparacions de la seu durant entre els anys 2006 i 2010. Allà el president espanyol, Mariano Rajoy, ha fet balanç dels seus dos anys al capdavant de l'executiu, però no ha fet cap menció del cas Bárcenas.

stats