Alto el foc d'ETA
Política 11/01/2011

Leopoldo Barreda: "ETA ha plantejat el seu xantatge de sempre com una treva adjectivada a conveniència"

El portaveu parlamentari del PP basc creu que el motiu d'esperança és que els partits no s'han deixat portar "al terreny dels terroristes"

Albert Castellví
1 min
Leopoldo Barreda, portaveu del PP al parlament basc

BarcelonaEl Partit Popular basc no dóna cap valor al comunicat fet públic ahir per ETA. El seu portaveu parlamentari, Leopoldo Barreda, assegura que "estem més a prop del final d'ETA", però considera que, en el text d'ahir, la banda "planteja el de sempre, el seu xantatge a la societat democràtica, les seves exigències i condicions, en forma de treva adjectivada a conveniència".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i així, s'ha mostrat esperançat per la reacció dels partits, que segons ell "no s'han deixat portar al terreny dels terroristes". En la seva opinió, "ETA no ha d'aconseguir cap de les seves pretensions", de manera que "no podrà justificar en cap cas 50 anys de terrorisme". Entrevistat a El matí de Catalunya Ràdio, el líder del PP basc es mostra confiat que "estem a punt d'acabar amb ETA", però tot i així matisa que la banda "no té res a negociar amb els demòcrates".

Sobre la relació entre ETA i el món abertzale, Barreda creu que "cada cop que ETA llança un comunicat, Batasuna calla i s'hi subordina" i afegeix:"No hi ha distància ni capacitat de trencar amb la banda per exigir des de la democràcia la dissolució d'ETA".

stats