Política 16/09/2012

La superació de la 'basquitis'

Els abertzales reconeixen "enveja sana" per l'auge del sobiranisme català

Daniel Gómez
1 min
La massiva manifestació de la Diada ha fet possible la hipòtesi de l'estat propi a ulls de l'espanyolisme, que lluny de voler seduir ha reaccionat amb l'amenaça.

Bilbao @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } Barcelona ha desbancat Bilbao com a capital de l’independentisme a l’Estat des del passat Onze de Setembre. La massiva manifestació de la Diada ha deixat bocabadats els abertzales i amb la sensació que en aquesta cursa, per primera vegada, Euskadi va per darrere de Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

“En l’autopista cap a la independència els bascos sempre hem circulat a tota velocitat pel carril de l’esquerra i, de sobte, els catalans ens han avançat per la dreta”, confessa a l’ARA un abertzale impressionat per la marxa del milió i mig de persones. I un altre aprofita per preguntar-se de què ha servit a la causa basca tot el dolor provocat per ETA: “Cinquanta anys de violència, més de mil morts, i tot per a què? Els catalans, fent menys soroll i patint menys, ens han passat pel davant”, es lamenta amb un punt d’enveja.

Podeu llegir el reportatge complet a l'ARA Premium

stats