POLÍTICA
Política 19/05/2013

El bipartidisme es desploma a Espanya i ERC atrapa CiU, segons una enquesta d''El País'

El PP perdria fins a 47 diputats i el PSOE 20, davant l'impuls d'IU i UPyD. ERC trepitja els talons a CiU, segons el sondeig de Metroscopia

Ara
1 min

BarcelonaLa convulsió social de l'estat espanyol dibuixa un nou mapa polític que allunya l'hegemonia del bipartidisme de PP i PSOE. Segons una enquesta a 14.000 persones que ha fet Metroscopia per a 'El País', el PP perdria fins a 47 diputats i es quedaria amb 139, lluny de la majoria absoluta, mentre el PSOE seguiria caient fins a quedar-se amb 90 escons, 20 menys que els 110 actuals.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En canvi, IU guanyaria fins a 37 diputats més i n'obtindria 48, mentre UPyD en sumaria 25 als 5 actuals i obtindria la clau de la governabilitat. Els vots de Rosa Díez sumats als del PP configurarien una majoria parlamentària, malgrat que no seria majoria absoluta −176 diputats de 350.

ERC trepitja els talons a CiU

Pel que fa als principals partits catalans, l'enquesta confirma la tendència a la baixa de CiU i a l'alça d'ERC. Així, els republicans podrien arribar a superar el rècord del 2004 i se situarien, amb 9 diputats −sis més que ara−, a tocar de CiU, per a qui Metroscopia en pronostica 10 −sis menys que ara.

stats