Política 18/07/2013

El Suprem arxiva la causa contra l'exministre José Blanco pel cas Campeón

El que va ser l'últim titular de Foment amb Zapatero afirma que ha estat "injustament acusat" i víctima d'un "engany polític que ha fracassat"

Ara
1 min

MadridEl Tribunal Suprem ha arxivat aquest dijous la causa oberta contra el diputat del PSOE José Blanco en el cas Campeón. Investigaven el que va ser ministre de Foment en el darrer govern socialista per tràfic d'influències. Suposadament, hauria ajudat un amic seu, el vicepresident d'Azkar, José Antonio Orozco, a aconseguir una llicència municipal per construir una nau al Prat de Llobregat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El Suprem considera que no hi ha tràfic d'influències perquè en la investigació no s'aprecia que s'exercís cap pressió rellevant per aconseguir influir en la decisió de l'administració municipal.

No tornarà a la primera línia de la política

José Blanco ha expressat la seva satisfacció un cop coneguda la decisió del Tribunal Suprem per la qual s'ha arxivat la causa contra ell. L'exministre de Foment ha dit en roda de premsa al Congrés que ha sigut "injustament acusat" i víctima d'un "engany polític que ha fracassat".

Blanco ha aprofitat també per agrair el suport de la seva família, amics i també del PSOE durant els 22 mesos "molt difícils" que ha durat el procés judicial.

També ha afirmat que per a ell avui comença un "temps nou" en què ja no tornarà a la primera línia de la política, i ha demanat que la falsedat deixi d'utilitzar-se com una arma política.

stats