Política 26/02/2019

Borrell, a Suïssa: l'independentisme català té "molt a veure" amb el desencadenament de la Guerra Civil

El president Torra li respon que "no només és lamentable, com gairebé sempre, sinó que aquest cop és gravíssim"

Acn
1 min
Borrell replica les “mentides” de l’independentisme a Ginebra

BarcelonaEl ministre d'Exteriors espanyol, Josep Borrell, ha afirmat aquest dimarts que l'independentisme català tenia "molt a veure" amb el desencadenament de la Guerra Civil Espanyola. En una conferència al Club de Premsa de Ginebra, a Suïssa, ha afirmat que la guerra no va ser de Catalunya contra Espanya, però ha apuntat que, al seu parer, el "nacionalisme independentista català" va tenir molt a veure en els fets que la van provocar.

A més, el titular de la cartera d'Exteriors, que ha dedicat una bona part del seu mandat a combatre el discurs independentista a l'estranger, ha afirmat que "no és la primera vegada" que hi ha "un xoc de nacionalismes". Ni que el nacionalisme català "produeix una reacció violenta del nacionalisme espanyol".

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha reaccionat a aquestes declaracions a través del seu compte de Twitter: "No només és lamentable, com gairebé sempre, aquest cop és gravíssim".

Prèviament Borrell havia dit a Ginebra que l’independentisme català havia “mentit durant anys”. Borrell, escollit cap de llista a les eleccions europees del 26 de maig pel PSOE, ha criticat que es comparés el Tribunal Suprem que ara porta el judici del Procés amb l'època del franquisme. "Sota el franquisme els qui avui declaren davant el Tribunal Suprem no es passejarien saludant els seus partidaris com estrelles de rock", ha assegurat, i ha demanat “una mica de pietat i d’honestedat” per a les víctimes que sí que van patir la repressió franquista.

stats