Política 29/04/2015

Bosch demana a Colau que es posicioni sobre la independència i proposa un cara a cara abans de les municipals

El líder d'ERC vol que Barcelona s'adhereixi a l'Associació de Municipis per la Independència i assumeixi "plena capitalitat". Paral·lelament a les seves declaracions s'ha pronunciat l'alcaldable pel PP, que vol desafiar a un debat tant Ada Colau com Xavier Trias

Acn
2 min
Albert Bosch en una imatge d'arxiu /EFE

BarcelonaL'alcaldable per ERC, Alfred Bosch, ha demanat aquest dimecres que Ada Colau es posicioni "clarament" sobre la independència de Catalunya i li proposa un cara a cara per saber si poden "aconseguir un consens" a favor de la capitalitat total de la província. Així mateix, ha defensat la necessitat que totes les formacions anunciïn a la ciutadania la posició que defensarien en cas d'un vot referendari i ha expressat la voluntat que Barcelona s'adhereixi a l'Associació de Municipis per la Independència. Bosch confia que les forces independentistes obtinguin uns resultats "immillorables" el 24 de maig i que des d'ERC perceben que se'ls valora "molt positivament" més enllà de les enquestes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Bosch ha mencionat les tres mesures immediates que aplicaria el seu partit en cas que guanyés les eleccions, que, segons ell, posicionen ERC com "la sorpresa": fer front a la pobresa i a les desigualtats mitjançant polítiques socials establertes amb l'ajuda de l'experiència de treballadors socials, incentivar la transparència amb la publicació dels salaris i complements dels càrrecs polítics de l'Ajuntament i l'adhesió de Barcelona a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). Respecte a l'última, Bosch ha declarat que ERC vol que "Catalunya sigui capital de debò" però amb un estat a favor i no pas en contra.

L'alcaldable també ha mostrat la intenció de generar pactes de ciutat pel que fa a l'urbanisme, al combat de la pobresa i les desigualtats, respecte a l'habitatge, la gestió del turisme i altres temes de ciutat que han qualificat de necessaris perquè hi hagi el màxim consens possible. Bosch ha esclarit que la seva proposta pretén soldar dues tradicions, "la socialdemocràcia que ha governat sempre" la ciutat de Barcelona i la "plena capitalitat" de la ciutat.

Paral·lelament a la crida de Bosch s'ha pronunciat l'alcaldable pel PP a la ciutat, Alberto Fernández, en un col·loqui de Barcelona Tribuna, en què ha demanat un debat cara a cara "amb l'alcalde Xavier Trias a Can Vies i amb Ada Colau a Nou Barris". El candidat popular s'ha referit a l'alcaldable per Barcelona en Comú com la representant de "la casta municipal de Barcelona" i ha afegit que Colau "ja governa a Barcelona gràcies a ICV". En al·lusió al candidat de CiU a ser reescollit alcalde de la ciutat, Fernández ha manifestat que davant "els que volen convertir Barcelona en una capital d'administració o en una capital d'Estat" ell vol que sigui "una capital del món".

stats