Política 19/04/2015

Bosch desafia Trias a prometre que no signarà cap "pacte del Majestic" amb el PP per governar

L'alcaldable d'ERC per Barcelona crida a "jubilar la vella política dels Ratos, els Bárcenas, els Rajoys i els pactes amb aquesta gent"

Roger Mateos
1 min
Alfred Bosch ha protagonitzat aquest diumenge un acte amb els candidats joves d'ERC a les eleccions municipals / ACN

BarcelonaL'alcaldable d'ERC per Barcelona, Alfred Bosch, ha desafiat aquest diumenge l'alcalde i candidat de CiU a la reelecció, Xavier Trias, a comprometre's a no signar cap "pacte del Majestic" per assegurar-se el govern municipal. En un acte amb joves candidats municipals d'ERC, Bosch ha fet una crida a "jubilar la vella política dels Ratos, els Bárcenas, els Rajoys i els pactes amb aquesta gent, els pactes del Majestic", amb referència a l'acord de governabilitat del 1996 entre la CiU de Jordi Pujol i el PP de José María Aznar.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Tots els candidats estan disposats a jubilar la vella política? Tots els candidats estan disposats a aixecar les catifes del Majestic i a espolsar-ne la pols i la porqueria?", ha preguntat Bosch, que ha apostat per enterrar la "foto" del 1996 amb Rodrigo Rato, Mariano Rajoy, Aznar, Pujol, Macià Alavedra i d'altres. "Volem una Barcelona neta", ha reblat.

Per la seva banda, el portaveu nacional de les JERC, Gerard Gómez del Moral, ha destacat que a les llistes d'ERC per a les eleccions municipals del 24 de maig hi concorren 1.500 joves, "més d'un 10%" dels candidats del partit. Jordi Castellana, número set en la candidatura d'Alfred Bosch per Barcelona, ha considerat "indigne" que el jovent no pugui "escriure el seu projecte de vida", mentre que l'actor Juanjo Puigcorbé, també candidat en la llista de Bosch, ha fet una analogia entre els joves que van contribuir a acabar amb la dictadura franquista i els joves que han de "construir un nou país" a Catalunya.

stats