Política 08/02/2013

Unes 300 persones es manifesten a Sabadell per demanar la dimissió de Manuel Bustos

La plataforma Sabadell lliure de corrupció reclama una moció de censura

Acn
1 min
Concentració a Sabadell per demanar la dimissió de l'alcalde, Manuel Bustos / ACN

SabadellUnes 300 persones s'han concentrat aquest dijous davant l'ajuntament de Sabadell per demanar la dimissió de l'alcalde Manuel Bustos. Sota el lema 'Prou corrupció, Bustos dimissió', els manifestants han cridat consignes com 'fora corruptes de l'Ajuntament' o 'Sabadell lliure de corruptes'. La protesta arriba l'endemà del retorn de l'alcalde, que està imputat pel cas Mercuri.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Margarita Massó, portaveu de la plataforma Sabadell lliure de corrupció, entitat que ha convocat la concentració, ha explicat que la protesta s'ha convocat per tal de demanar la dimissió de Manuel Bustos i dels altres tres regidors imputats en el cas Mercuri. Massó s'ha mostrat favorable a una moció de censura per part de l'oposició.

De fet, entre els manifestants hi havia la portaveu d'ICV, Carme Garcia; la portaveu de l'Entesa per Sabadell, Virgínia Domínguez, i el diputat al Parlament i regidor d'EUiA, Joan Mena. La plataforma està formada per unes 30 entitats de Sabadell i unes 300 persones adherides a títol individual.

Manuel Bustos va recuperar totes les seves competències com a alcalde dijous a la mitjanit, quan va expirar el decret d'alcaldia accidental. Bustos està imputat en nou de les 31 peces de la trama de corrupció Mercuri. Està acusat de tràfic d'influències, malversació de fons públics, delictes contra l'administració pública i irregularitats en l'adjudicació de serveis públics, entre d'altres. També se l'acusa de retirar denúncies a familiars i per les seves gestions davant el Consorci Audiovisual de Catalunya per afavorir Canal Català TV, propietat de l'empresari Nicola Pedrazzoli.

stats