Política 03/03/2015

C’s respon a Homs: “Nosaltres podem fer un llibre negre sobre l’acció del Govern català”

La portaveu parlamentària de C's, Carina Mejías, considera que l'executiu de Mas ha escrit "la part més lamentable" de la història de Catalunya

Núria Orriols
1 min
Carina Mejías, diputada de Ciutadans, aquest dimarts /

BarcelonaLa portaveu de C’s al Parlament, Carina Mejías, ha contestat aquest dimarts a l’anunci del portaveu del Govern, Francesc Homs, d’elaborar un “llibre negre” sobre la "recentralització" de les institucions espanyoles: “Nosaltres també podem fer un llibre negre sobre l’acció” de l’executiu català. Així de clara ha estat la portaveu parlamentària del partit d’Albert Rivera que, en una roda de premsa al Parlament, ha recordat una sèrie de mesures que considera que el govern d’Artur Mas no ha complert. “Ha escrit la part més lamentable de la història de Catalunya”, ha dit Mejías, enumerant el “nyap” de la privatització d’Aigües Ter Llobregat, la “vergonyant” fallida d’Spanair o el retard en el pagament a proveidors. Per a Mejías, el discurs del Govern és “victimista”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pel que fa a l’acord entre CiU i ERC per reformular les esmenes a la llei d’acompanyament als pressupostos, que incorporen les estructures d’estat, Mejías ha considerat que la nova fórmula és inconstitucional i ha assegurat que es tracta d’un “fracàs” del procés independentista. “Cada vegada que fan alguna cosa s’emporten un cop de porta d’alguna institució”, ha dit. També ha afegit que C’s veuria amb bons ulls que el govern de l’estat porti al Tribunal Constitucional aquestes mesures si és que s’acaben aprovant en el ple del Parlament d'aquesta setmana.

stats