Política 14/01/2017

L'exalcalde de Cadaqués i tot l'anterior Ajuntament, investigats per prevaricació en l'adjudicació del tren turístic

Defensen que van cometre irregularitats administratives en la tramitació del concurs però no il·legalitats penals

Acn
1 min
El ple extraordinari celebrat aquest dimecres a l'Ajuntament de Cadaqués

FigueresEl jutjat d'instrucció número 6 de Figueres ha citat a declarar com a investigats per un delicte de prevaricació l'exalcalde de Cadaqués (Alt Empordà) Joan Figueras, els regidors que van formar el ple durant el mandat 2011-2015 i la secretària municipal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'origen de la investigació és una querella interposada arran de l'adjudicació irregular, l'any 2012, de la gestió del servei de tren turístic al municipi. El jutjat contenciós ja va anul·lar la licitació perquè el consistori "no va publicar el plec de clàusules" ni tampoc va resoldre les al·legacions.

Aquell concurs anul·lat per ordre judicial havia atorgat la gestió del tren turístic a l'empresa Macalisa SC, però la mercantil Tren Turístic Cultural Roses Exprés, que havia prestat el servei entre els anys 1998 i 2012, va impugnar l'adjudicació.

En paral·lel, els afectats van presentar la querella als jutjats de Figueres perquè consideraven que hi havia indicis que tots els regidors que van votar a favor de l'adjudicació al ple i la secretària municipal havien prevaricat quan van dur a aprovació un concurs amb irregularitats.

Figueras, l'exregidor de Governació Teri Serra i la secretària municipal ja han declarat aquest dimarts i el jutjat ha citat més regidors la setmana vinent.

L'advocat de Figueras, Carles Monguilod, admet que hi va haver "errors administratius" en la tramitació del concurs però sosté que no es va cometre cap il·legalitat penal.

El delicte de prevaricació suposa penes de 9 a 15 anys d'inhabilitació.

stats