Política 12/08/2013

Els crítics del PSC decidiran a finals d'agost si participen en la cadena humana

Agrupament Socialista, de la qual formen part, entre d'altres, Àngel Ros i Marina Geli, es reunirà el 29 d'agost a Torroella de Montgrí

Europa Press
2 min
Àngel Ros i Marina Geli, en l'acte d'aquest dimarts

BarcelonaEl corrent crític del PSC, Agrupament Socialista, farà el dijous 29 d'agost una reunió a Torroella de Montgrí (Girona) per abordar si assisteixen a la cadena humana independentista convocada per a la Diada Nacional. Fonts del moviment consultades per Europa Press han explicat que un altre dels objectius de la trobada serà "donar forma" a la plataforma, que ha fet la primera reunió aquest juliol però que encara no s'ha constituït formalment. Hi participen l'eurodiputada Maria Badia; l'exconsellera i diputada Marina Geli; la regidora de Girona Pia Bosch; l'alcalde de Lleida i excandidat a liderar el PSC, Àngel Ros; i l'exdiputat Daniel Font, entre d'altres.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En relació amb la Via Catalana, aquest corrent estudia dues opcions: declinar la participació per ser una iniciativa nítidament independentista, o acudir-hi i oferir "explicacions pròpies" sobre la seva visió de les relacions Catalunya-Espanya. Integrants del moviment com Geli, Bosch i Ros van participaar en la manifestació que va recórrer els carrers de Barcelona la Diada de l'any passat. També en aquella ocasió, la direcció del PSC, liderada per Pere Navarro, va rebutjar anar-hi perquè considerava que era una marxa sobiranista.

"Comptats com a independentistes"

El mateix Navarro ha confirmat que tampoc acudiran aquest any a la cadena, i ha qualificat d'"irresponsable" fer una iniciativa d'aquestes característiques per la Diada perquè considera que és una celebració de tots els catalans, no només dels partidaris de la independència. El líder ha advertit els militants socialistes que prevegin assistir a la cadena que seran "comptats" com a independentistes, com ja ho van ser, segons la seva opinió, a la manifestació de l'any passat.

Durant la primera reunió aquest juliol, la plataforma es va mostrar crítica amb la reforma constitucional proposada a Granada pel PSOE i el PSC, ja que consideren que obvia el dret a decidir dels catalans.

Fonts d'Agrupament Socialista han explicat que, amb la trobada de Torroella, també aspiren a rememorar "en part" la reunió que tradicionalment organitzava cada estiu el corrent del PSC Nou Cicle a Vilopriu. Era una trobada impulsada pel sector catalanista del partit, a la qual solia acudir el líder del PSC i que va deixar de fer-se en morir l'historiador i exdiputat Lluís Maria de Puig, que n'era l'amfitrió, ja que cedia el jardí de casa seva perquè se celebrés.

stats