Política 09/07/2013

La jutge acorda seguir investigant la gravació del dinar de La Camarga

Rebutja arxivar la causa amb l'argument que l'acord entre Camacho i Método 3 "no extingeix l'acció penal"

Efe
2 min
Camacho enviarà una carta a Montoro pel model de finançament

BarcelonaLa jutge que investiga el suposat espionatge a la líder del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, al restaurant La Camarga de Barcelona ha acordat mantenir obert el cas en considerar que l'acord que la dirigent popular va aconseguir amb l'agència de detectius Método 3 "no extingeix l'acció penal". En una providència, a la qual ha tingut accés Efe, el jutjat d'instrucció número 14 de Barcelona, que dirigeix provisionalment la magistrada Elisabet Castelló, ha rebutjat arxivar la causa que es va obrir per la denúncia presentada per Sánchez-Camacho i també la devolució de la cinta amb la gravació del seu dinar amb María Victoria Álvarez, exparella de Jordi Pujol Ferrussola. En un concís escrit, la jutge instructora raona que "el perdó de l'ofès" que Alícia Sánchez-Camacho va atorgar a Método 3 –figura jurídica en la qual va basar el seu acord amb l'agència de detectius a canvi d'una indemnització de 80.000 euros– "no extingeix l'acció penal, que segueix exercitant-se pel Ministeri Fiscal".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Acord

Sánchez-Camacho va acordar el passat 20 de juny amb l'agència de detectius retirar la demanda que havia presentat contra Método 3 i renunciar a exercir accions penals en la causa que manté oberta el jutjat d'instrucció número 14 de Barcelona arran de la denúncia que el PPC va presentar davant la Policia Nacional per presumpte espionatge a la seva dirigent. La líder del PPC ja va manifestar en el seu moment el seu "respecte" per la petició de la Fiscalia de no tancar el cas i va explicar que el seu partit sempre ha volgut que segueixi la investigació si hi ha una pluralitat d'afectats i pel bé de l'interès general. En tot cas, la jutge dóna per "desistides i apartades de la causa" Alícia Sánchez-Camacho i María Victoria Álvarez, atès que totes dues van renunciar a les accions penals després de l'acord econòmic aconseguit amb l'agència de detectius.

Dinar polèmic

La investigació del presumpte espionatge de què va ser víctima Sánchez-Camacho en el dinar que el 2010 va compartir amb l'exparella de Jordi Pujol Ferrussola segueix endavant després que la Fiscalia s'oposés al seu arxivament, basant-se en l'interès públic de l'esmentada investigació. Per aquest presumpte cas d'espionatge, la Policia Nacional va detenir el mes de febrer passat el director de Método 3, Francisco Marco, i tres extreballadors de l'agència de detectius, que estan imputats per revelació de secrets, un delicte en el qual, segons l'última reforma del Codi Penal, "el perdó de l'ofès o del seu representant penal extingeix l'acció penal".

No obstant això, els fiscals del cas, Emilio Sánchez-Ulled i Fernando Bermejo, van presentar la setmana passada un escrit al jutjat en el qual demanaven que la causa seguís endavant, atès que la condició de senadora i diputada del Parlament de Sánchez-Camacho converteix el seu suposat espionatge en un assumpte d'interès públic, i també el té el contingut de la seva conversa amb María Victoria Álvarez, en què aquesta relacionava Jordi Pujol Ferrussola amb un suposat blanqueig de diners.

Per aquest motiu, la instructora continuarà ara la seva feina per indagar, entre d'altres aspectes, qui va encarregar la gravació del dinar al restaurant La Camarga de Barcelona, amb la Fiscalia com a única acusació de moment, segons fonts judicials.

stats