Política 29/01/2014

Camacho i Zaragoza planten el Parlament per no parlar de Método 3

La presidenta del PP a Catalunya i l'exsecretari d'organització del PSC no s'han presentat a la comissió on havien de comparèixer per donar explicacions pel suposat cas d'espionatge polític

Ara
2 min
Alícia Sánchez-Camacho i José Zaragoza no s'han presentat al Parlament per donar explicacions pel cas Método 3 / ACN

BarcelonaLa presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, i l'exsecretari d'organització del PSC José Zaragoza no s'han presentat aquest dimecres al matí a la comissió d'afers institucionals del Parlament, on havien estat cridats a comparèixer per donar explicacions pel cas Método 3. Els dos primers punts de l'ordre del dia en la reunió de la comissió d'afers institucionals del Parlament eren precisament les compareixences de Camacho i Zaragoza perquè donessin explicacions "sobre els casos d'espionatge polític de Método 3".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president de la comissió, Sergi Sabrià (ERC), ha iniciat la sessió constatant que Camacho i Zaragoza "no hi són" i no té "constància" de la seva intenció d'atendre la petició de compareixença, aprovada el 10 de juliol. El diputat del PP Santi Rodríguez ha acusat Sabrià de "mentir", perquè sí que sabia que Camacho no vindria. Ha explicat que el grup popular va remetre una carta a la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, exposant els motius pels quals Camacho "no té motius per comparèixer". Rodríguez ha protestat per "l'espectacle" de posar un rètol amb el nom de la cap de files popular davant d'una cadira buida a la mesa de la comissió, tot i saber que no vindria. Rodríguez ha subratllat que aquesta compareixença "no és obligatòria".

Per part d'ERC, la diputada Gemma Calvet ha denunciat de "gravíssim" el fet que Camacho hagi decidit no comparèixer per esclarir el cas Método 3, que es va arxivar després que la mateixa presidenta del PP a Catalunya arribés a un acord amb els imputats per l'afer. El cas va esclatar en saber-se que l'agència de detectius Método 3 havia gravat suposadament en secret una conversa entre Camacho i l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola al restaurant La Camarga, una conversa on s'exposaven fets que esquitxaven la família Pujol, a pocs mesos de les eleccions al Parlament del 2010. Camacho assegurava no tenir coneixement de la gravació, tot i que els treballadors de Método 3 van argumentar que l'operació havia estat encarregada per l'entorn mateix de la dirigent popular, presumptament en connivència amb Zaragoza. L'Audiència de Barcelona, però, va acabar arxivant el cas abans d'acabar el 2013.

El diputat del PSC Celestino Corbacho ha sortit en defensa de Zaragoza. Si "no hi ha cas", ha dit, no té sentit que comparegui Zaragoza, perquè és un cas "totalment tancat i liquidat".

Els grups parlamentaris de CiU i ICV-EUiA ja van advertir que si Camacho es negava a comparèixer li reclamarien que renunciï a l'acta de senadora per designació autonòmica. Els ecosocialistes presentaran una petició de reprovació a la presidenta dels populars catalans. ERC i la CUP és probable que també hi donin suport.

stats