Política 14/12/2015

La primera campanya galàctica: 'Star Wars' es cola en el camí al 20-D

Els partits aprofiten la promoció de la nova pel·lícula de la saga per fer vídeos de campanya amb els personatges de George Lucas

Gerard Pruna
2 min
El cartell de 'Star Wars: The force awakens'

BarcelonaLa febre per Star Wars ara que arriba la nova pel·lícula de la saga ho envaeix tot. Els cinemes, els anuncis publicitaris prenadalencs i també la campanya electoral. Els partits s'han embrancat aquests dies en la seva particular guerra de les galàxies per veure qui treu més rèdit a la coincidència i s'encomana a 'la força' per esgarrapar algun vot de cara al 20-D. Podem, ERC, i fins i tot el ministre de l'Interior i cap de llista del PP per Barcelona, Jorge Fernández Díaz, s'han disfressat aquests dies de 'jedi'.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El primer va ser el partit de Pablo Iglesias, que es va atribuir poders suficients com per dur ni més ni menys Darth Vader al costat bo de la força. En un vídeo electoral, el partit morat presentava el malvat com un militant del PP -el costat fosc- melancòlic i que beu sol als bars fins que trenca el carnet per abraçar "el canvi" i fer campanya per Podem.

També ERC ha jugat a emmirallar-se amb els guardians de la república galàctica en l''State Wars'. Uns animats Rufián Skywalker i Han Solo Tardà són en aquest cas els encarregats d'utilitzar la 'força' dels dos milions de vots independentistes del 27-S per defensar la república al Congrés i enfrontar-se als soldats de l'imperi de la Constitució. També en aquest cas el PP simbolitza el costat fosc. Amb un emperador Margallo amenaçant els catalans amb vagar per la galàxia, un Aznar Vader ensinistrant Albert Rivera i un Mariano Rajoy que canvia el plasma pels hologrames però segueix preguntant-se pel futur dels catalans si s'independentizen: "I la Via Làctia?"

El PP, però, nega que darrere el bàndol 'sith' hi siguin les seves sigles. Els populars encara no han fet cap vídeo, però també s'han referit durant aquesta campanya a la saga de George Lucas. Jorge Fernández Díaz va aprofitar el minut final del debat de candidats a 8TV per demanar el vot pels populars. "El 20-D, hi haurà un 'despertar de la força", va avisar fent servir el títol de la nova pel·lícula d''Star Wars'. La frase va fer fortuna, i en el míting central del partit aquest diumenge, la candidata per Girona, Concepció Veray, se'l va fer seu.

En la campanya pel 20-D, la batalla entre els partits -de moment sense espases làser- traspassa fronteres i es juga també a la galàxia. A quatre dies per l'estrena de la pel·lícula i a set de conèixer els resultats electorals, promet amb intensificar-se. Que la força (i la paciència) us acompanyin.

stats