Política 16/05/2012

La reina cancel·la un viatge a Londres arran del conflicte pesquer amb Gibraltar

El govern espanyol ho considera "poc adequat" degut al conflicte reobert després que aquest dimarts fracassessin les negociacions entre els pescadors espanyols i l'executiu del penyal

Efe
1 min

MadridLa reina ha cancel·lat avui dimecres el viatge a Londres que havia de realitzar divendres, per asssitir al "jubileu de diamants" d'Isabel II. El govern espanyol ho considera "poc adequat" després del conflicte pesquer amb Gibraltar, que se suma a la propera visita a la zona del príncep Eduard d'Anglaterra.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fonts diplomàtiques han explicat que el conflicte obert després de la ruptura, ahir dimarts, de les negociacions entre els pescadors espanyols i el govern gibraltareny per intentar solucionar el bloqueig pesquer a la badia d'Algesires ha estat el detonant definitiu que ha portat l'executiu espanyol a aconsellar a la Casa del Rei la cancel·lació del viatge de Sofia.

Aquest conflicte se suma a la visita a Gibraltar del fill petit d'Isabel II i la seva dona al juny. A això, cal afegir una tercera circumstància: en els actes commemoratius del seixantè aniversari de Isabel II al tron havia de sonar música interpretada per la banda del regiment britànic de Gibraltar.

Fonts de la Casa del Rei s'han limitat a explicar que l'assistència de Sofia a un dinar previst per al divendres en el marc de les celebracions per aquest 60 aniversari ha estat cancel·lada perquè, "en les circumstàncies actuals", l'executiu de Rajoy ha considerat "poc adequat" que la reina hi assisteixi.

La Casa del Rei ha informat ja aquesta tarda a la Casa Reial britànica que Sofia no assistirà al dinar que ofereixen el divendres Isabel II i el duc d'Edimburg al Castell de Windsor, sense precisar els motius de l'absència.

stats