Política 14/12/2017

La candidata del PP a Lleida es fa una fotografia llençant una estelada a les escombraries

Els partits independentistes es pregunten què passaria si ells fessin el mateix amb l'espanyola

Europa Press
2 min
La candidata pel PP a Lleida, Marisa Xandri.

LleidaEls partits independentistes han retret aquest dijous a la candidata del PP per Lleida a les eleccions, Marisa Xandri, que s'hagi fotografiat llençant una bandera estelada a les escombraries en l'entrevista publicada pel diari Segre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El diputat del PDECat al Congrés i cap de l'oposició municipal a Lleida, Toni Postius, s'ha preguntat via Twitter què passaria si algun candidat independentista es deixés fotografiar tirant a les escombraries la bandera espanyola.

La cap de llista de la CUP per Lleida, Mireia Boya, ha tuitejat: "La senyera a la paperera, discurs contra l'escola pública catalana. 'A por ellos' total. Aquesta és la candidata del PP de Lleida; en fi".

El seu número 2 i regidor per Lleida, Pau Juvillà, ha parafrasejat al candidat del PP per Barcelona, Xavier García Albiol: "Del 'Limpiando Badalona' d'Albiol, a la cap de llista del PP llençant una estelada a la brossa: el PP sense filtres".

El president del grup municipal ERC-Avancem a Lleida, Carles Vega, ha afirmat a Twitter que el president del govern, Mariano Rajoy, "diu que vol un diàleg 'civilitzat' quan les coses es normalitzin a Catalunya i la seva candidata a Lleida demostra a què es refereix el PP quan parla de diàleg".

Xandri: "L'estelada sobra"

En un comunicat, Xandri ha afirmat: "L'estelada exclou i divideix. Per això sobra", i ha assegurat que les seves banderes són la senyera i la bandera espanyola, que considera com les de tothom.

"L'estelada significa atur, fugida d'empreses, discussions entre amics i familiars i és el símbol de tot allò contra el que nosaltres lluitem", ha dit, i ha considerat inacceptable que ocupi l'espai públic, però sense fer cap referència a la fotografia.

També ha mantingut que aquesta bandera "genera dolor perquè evoca la màxima divisió social mai viscuda a Catalunya" i ha cridat a no tenir por i rebutjar el nacionalisme excloent, en ser el pitjor centralisme que existeix, en la seva opinió.

stats