Política 20/02/2015

La candidata d'Unió a Malgrat de Mar es presentarà a les eleccions amb un partit independent

Carme Ponsa té el suport de dos regidors més de CiU, que també deixen la federació per desavinences internes

Acn
2 min

Malgrat de MarLa batalla interna per encapçalar la candidatura de CiU a Malgrat de Mar ha acabat amb trencadissa. Carme Ponsa va ser nomenada candidata per l'assemblea d'Unió a finals de 2013 i, al seu temps, CDC va nomenar l'actual cap de grup, Neus Serra. L'assemblea de la federació no ha ratificat a cap de les dues, però CDC ja va presentar Serra en públic amb un acte amb dirigents nacionals del partit l'estiu passat. Des de llavors les relacions s'han enrarit i Ponsa ha anunciat la seva sortida del grup municipal i la intenció de presentar-se a les eleccions amb un partit independent. L'acompanyaran altres dos regidors de CiU, Mireià Castellà i Josep Roig, que també han abandonat el grup municipal i el partit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Les nostres sigles són treballar units pel nostre poble". Així defineix Carme Ponsa el seu nou projecte polític, després que les disputes internes a CiU a Malgrat de Mar no l'hagin permès encapçalar la llista de la federació nacionalista. El nou partit independent es diu Junts per Malgrat i incorporarà també altres dos regidors enfrontats amb la direcció local del partit.

Carme Ponsa, que no militava a cap partit i era l'aposta d'Unió com a independent, estarà acompanyada del ja exregidor de CDC Josep Roig i l'exregidora d'UDC Mireia Castellà. Tots tres acabaran el mandat com a regidors no adscrits i deixen CiU amb només dos representants a l'Ajuntament, la mateixa Neus Serra i Jofre Serret, de CDC.

Ponsa explica que l'origen del conflicte rau en la "imposició" per part de CDC de la seva candidata quan "a Malgrat de Mar el candidat sempre havia estat un independent a proposta d'Unió", com ja va passar els anys anteriors en els que Serra complia aquest perfil. "Com Serra ara és de Convergència, CDC diu que la candidata els correspon a ells", ha etzibat.

Respecte al nou projecte polític, explica que implicarà malgratencs independents que puguin suposar una "alternativa" amb "una altra manera de fer les coses". "Volem treballar dins la cohesió social, fer política de poble, estar oberts a noves propostes, escoltar el que la gent ens demana i fer política al costat dels ciutadans", explica.

Entre els projectes que es proposa, fer créixer el teixit empresarial, dinamitzar el comerç local i fer realitat el projecte d'un nou passeig marítim.

stats