Política 20/05/2011

Els candidats tanquen la campanya de les eleccions més incertes a Badalona

El discurs del PP sobre la immigració ha centrat el debat polític

Acn
2 min

BadalonaEls principals candidats a l'alcaldia de Badalona han demanat per última vegada el vot aquest divendres, davant unes eleccions que a priori es presenten com les més incertes que hi ha hagut mai en aquesta ciutat. El dur discurs del PP sobre la immigració ha centrat el debat polític durant aquests dies i, tot i les crítiques que ha rebut per part de la resta de partits, es preveu una important mobilització del vot popular. Els candidats han triat entre dos formats per acomiadar els quinze dies de campanya electoral. PSC, ERC i ICV-EUiA han organitzat festes populars a les places, mentre que CiU i PP han aprofitat les últimes hores per continuar trepitjant el carrer i demanar el vot porta a porta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El més matiner en acomiadar la campanya electoral ha estat el polèmic candidat del PP, Xavier Garcia Albiol, que ha visitat la zona de Can Mercader per llençar el seu últim missatge a la resta d'adversaris polítics: "Semblen obsessionats en criticar-me. Jo tinc un projecte amb el qual s'hi pot estar d'acord o no, però m'hagués agradat que els altres també haguessin presentat les seves propostes". Garcia Albiol ha acabat el dia protagonitzant 'micromítings' en alguns bars de la ciutat.

Havent dinat, el candidat per CiU, Ferran Falcó, ha continuat repartint propaganda electoral pel centre de Badalona. Ha volgut aprofitar les últimes hores de campanya per seguir "treballant" i demanant el vot a simpatitzants de totes les formacions polítiques, presentant-se com la "tercera via" a l'Ajuntament de Badalona. Falcó ha acomiadat la campanya a Dalt la Vila perquè simbolitza "el passat i el futur de Badalona".

A primera hora de la tarda, el candidat d'ERC, Miquel Estruch, ha volgut brindar abans d'hora a la plaça del Sol, al centre de Badalona, amb un cava etiquetat especialment per a l'ocasió. Estruch, amb un únic regidor al consistori, aspira a mantenir i ampliar la representació. Si és així, proposa un gran pacte de ciutat per sortir de la crisi amb totes les forces polítiques, excepte el PP. "Estan a l'altra banda de la ratlla d'on som tots els altres", ha etzibat".

A les set de la tarda, el candidat d'ICV-EUiA, Carles Sagués ha assistit a la festa de final de campnya de la coalició ecosocialista al barri de Sant Crist. En aquesta zona de la ciutat és on els ecosocialistes centren el seu discurs urbanístic, amb la construcció dels laterals de l'autopista. Sagués confia millorar els resultats del 2007. "Hem anat creixent i les nostres propostes han arribat a la gent", conclou l'alcaldable d'ICV-EUiA.

L'últim ha estat l'alcalde i candidat socialista, Jordi Serra, que també al ritme de la música ha tancat la campanya al barri de Bufalà, un barri que com el mateix Serra ha reconegut encara no havia trepitjat en campanya. Serra es mostra confiat de continuar al capdavant de l'Ajuntament i presenta l'obra de govern dels últims anys com a principal aval: "Hem explicat molt el que em fet i ho hem fet bé".

stats