CAP AL 20-N
Política 11/11/2011

Chacón: “Cobro 3.800 euros per 12 pagues”

Coscubiela i Bosch abanderen les peticions dels 'indignats' durant el debat. Chacón recorda a CiU que va votar les dues investidures d'Aznar i que ha votat amb el PP el 71% de les propostes al Congrés

Sara González
2 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } p { margin-bottom: 0.21cm; } p { margin-bottom: 0.21cm; } p { margin-bottom: 0.21cm; } “Com a ministra, cobro 3800 euros per 12 pagues”, ha etzibat la candidata del PSC, Carme Chacón, davant la insistència d'ERC que els polítics cobren massa i disposen de beneficis com 3.000 de despesa a l'any en taxis en el cas dels diputats del Congrés. El candidat d'ICV-EUiA, Joan Coscubiela, s'ha erigit durant debat com el portaveu de les reivindicacions del moviment del 15-M. “Necessitem construir una altra societat basada en un altre tipus d'economia i tractar els ciutadans com a objectes actius a la política”, ha defensat l'ecosocialista. El candidat d'ERC-Rcat-Catalunya Sí, Alfred Bosch, també s'ha apuntat a aquest discurs defensant que “cal callar i escoltar” després de veure tantes protestes al carrer per les retallades i la sentència del Constitucional sobre l'Estatut.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Chacón ha insistit en associar CiU amb PP i li ha recordat a Duran que va votar les dues investidures de José María Aznar mentre que no ho va fer mai amb les de José Luis Rodríguez Zapatero. La ministra també ha retret a CiU que s'hagi estrenat al Govern de Catalunya eliminant l'impost de successions i, per tant, fent un “regal fiscal” a les rendes més altes en un moment tan greu de la caiguda d'ingressos. També ha recordat als convergents que han votat un 71% de les propostes al Congrés amb el PP, mentre que tan sols ho han fet en un 25% dels casos amb el PSOE.

Tots els partits han coincidit que cal potenciar els ajuts a les petites i mitjanes empreses. El candidat d'ICV-EUiA, Joan Coscubiela, ha defensat que cal donar un “gir radical” a les polítiques i el dirigent popular, Jorge Fernández, ha retret a Chacón que el seu partit només sap crear “atur i no ocupació” i ha estat el protagonista de la “retallada social més gran de la història”. Chacón ha assenyalat comunitats gestionades pel PP, com Madrid i Castella-La Manxa, com a clar exemple de les retallades que té previstes Mariano Rajoy a la seva agenda.

Chacón ha assenyalat comunitats gestionades pel PP, com Madrid i Castella-La Manxa, com a clar exemple de les retallades que té previstes Mariano Rajoy a la seva agenda, el candidat del PP, Jorge Fernández Díaz, ha acusat els socialistes d'haver protagonitzat “la més gran retallada social de la història”

El candidat ecosocialista, Joan Coscubiela, ha reivindicat el seu partit com l'únic que defensa veritablement l'estat del benestar. “És fals que per sortir de la crisi l'única solució sigui la retallada de drets”, ha etzibat.

El candidat de CiU, Josep A. Duran Lleida, ha reivindicat el pacte fiscal com la gran recepta perquè Catalunya recapti els seus impostos i pugui reduir el seu dèficit. Tot i això, Bosch li ha retret al líder d'Unió que allò que cal és el concert econòmic, i no altres propostes més ambigües. A la introducció, Bosch ha defensat que encara que Catalunya aconsegueixi el concert, el referèndum per la independència seguirà essent “una urgència”.



p { margin-bottom: 0.21cm; }

stats