CÀNNABIS A RASQUERA
Política 04/03/2012

El Govern qüestiona la plantació de cànnabis a Rasquera i ERC dóna suport a l'Ajuntament

Homs avança que la Generalitat vigilarà si la decisió vulnera la "legalitat" i Junqueras es reuneix amb l'alcalde per mostrar-li el seu "respecte i suport"

Agències
2 min
El president d'ERC, Oriol Junqueras, en la bicicletada d'ERC en defensa del riu Ebre.

BarcelonaEl portaveu del Govern, Francesc Homs, ha explicat avui que la Generalitat no qüestiona la "legitimitat" de la decisió de l'Ajuntament de Rasquera (Ribera d'Ebre) de permetre la plantació de cànnabis en terrenys del municipi a canvi de crear uns 40 llocs de treball i rebre 1,3 milions d'euros en dos anys, però sí que analitzarà si això vulnera la "legalitat". En una visita al Mercat Figueter de Capellades (Anoia), Homs ha assenyalat que la Generalitat "té la responsabilitat de vetllar pel compliment de la legalitat". "El que cal veure és la legalitat d'aquesta decisió. No donem ni traiem legitimitat. El que cal fer és veure si compleix amb la normativa vigent. La llei hi és i cal complir-la", ha afegit el portaveu del govern català. Per la seva banda, la vicepresidenta Joana Ortega ha considerat que la recuperació econòmica no passa pel que s'ha plantejat a Rasquera.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per contra, el president d'ERC, Oriol Junqueras, ha mostrat el "respecte i suport" del partit a la "decisió democràtica" de l'Ajuntament de Rasquera. Junqueras, que s'ha reunit aquest diumenge al matí amb l'alcalde de Rasquera, Bernat Pellisa, ha dit que entén que els alcaldes busquin solucions per fer front a les greus dificultats econòmiques que estan passant. També ha valorat com a "positiu" que el consistori demani a la Generalitat el seu posicionament. Sense voler entrar a valorar la plantació de marihuana, Junqueras només ha insistit en el respecte del partit a l'Ajuntament i "si hi ha alguna consideració a fer, la farà qui l'hagi de fer", ha dit. El líder republicà ha fet aquestes declaracions en la bicicletada en defensa de l'Ebre que els republicans han celebrat aquest diumenge. Des d'ERC recorden a l'estat espanyol que cal aprovar el pla de conca del riu com mana la directiva marc de l'aigua del Parlament Europeu. Junqueras ha criticat que l'estat espanyol "tendeixi" a no complir amb les directives europees.

stats