PROTAGONISTA COL·LATERAL
Política 18/12/2021

El cap policial que critica al PP però celebra les medalles per l'1-O

Director general de la Policia Nacional

Joan Abel Yuste
2 min
El cap policial que critica  al PP però celebra les medalles per l’1-O

BarcelonaQuan Fernando Grande-Marlaska va ser escollit ministre de l’Interior el juliol del 2018 va iniciar nombrosos canvis a la cúpula política del ministeri, i Francisco Pardo (Albacete, 1962) va ser l’escollit com a màxim responsable de la Policia Nacional. Home fidel al PSOE, va créixer a l’empara de l’exministre José Bono i va protagonitzar tots els papers de l’auca al seu costat quan va ser president de Castella-La Manxa: director general de relacions institucionals, director del gabinet del president i conseller de Presidència. Bono va endur-se'l llavors com a número dos al ministeri de Defensa i després va presidir el Parlament manxec fins que va deixar la política el 2012.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Al capdavant de la policia, Pardo ha mantingut un perfil més aviat discret fins aquesta setmana, que ha omplert titulars arran de les seves declaracions al Congrés: "La convivència a Catalunya ha millorat des que vostès van sortir del govern", va dir al PP. Un diagnòstic que contrasta amb les topades que ha tingut amb l’independentisme. Quan el diputat cupaire Albert Botran va recordar-li l’any passat la política de les devolucions en calent a la frontera sud, el “biaix ètnic” del cos, o el paper de la policia contra l’independentisme, Pardo va negar aquelles acusacions, va defensar la concessió de les medalles als policies desplaçats a Catalunya per l’1-O i va atacar la visió de la formació anticapitalista sobre la policia: "Déu no vulgui que vostè necessiti algun dia que actuïn", va arribar a dir-li.

Però no només la CUP intenta atacar el director de la policia. Fa dos mesos, en una visita a unes instal·lacions policials de Santander, un gos policia que intentava acariciar va mossegar-li la mà.

stats