Política 06/09/2012

"Si obres un període de conflicte, has de tenir capacitat de resistència emocional": l'entrevista de Mas en 10 frases

El president de la Generalitat diu a Catalunya Ràdio que "anímicament" anirà a la manifestació de la Diada i avança que el Govern ha liquidat les condicions pactades amb Adelson per a Eurovegas

Ara
2 min
El president de la Generalitat, Artur Mas, a Catalunya Ràdio / PERE VIRGILI

BarcelonaArtur Mas ha argumentat que és el president de tots els catalans i que per això no pot anar a la manifestació independentista de l'Onze de Setembre, tot i que ha dit que "anímicament és com si hi fos". En una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio' també ha avançat que les condicions pactades amb el magnat Sheldon Adelson per a Eurovegas han caducat i que el Govern té les mans lliures. Ha obert la porta, així, a nous projectes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquest és el resum de l'entrevista d'aquest dijous a Catalunya Ràdio en 10 frases:

Sobre la manifestació de l'Onze de Setembre

1. "L'Artur Mas hi aniria de totes, totes; si pensés en el meu partit també; si pensés en CiU, també; si pensés exclusivament en els meus votants, també; si pensés en Catalunya, des del punt de vista del que crec que li pot anar bé pel ressò que pot tenir la manifestació, també, però sóc el president d'un país de 7 milions d'habitants, i és la Diada de Catalunya, no la Diada dels nacionalistes, dels independentistes, dels que estan enfadats per això o allò. Anímicament hi seré però físicament no".

Sobre la independència

2. "Si un dia es formulen coses en termes d'estat propi, la gent pensa que serà fàcil? Jo crec que tindrem aquesta resistència tots plegats, però no podem dibuixar panorames paradisíacs com si fos un joc de criatures, quan tota l'experiència al món es mostra que no és així. Som gent adulta i responsable, hem de dir la veritat i no fer-nos trampes al solitari pintant les coses de color rosa quan no ho són".

Sobre el pacte fiscal

3. "Si obres un període que et pot portar a un cert conflicte, has de tenir capacitat de resistència emocional". "El pacte fiscal només és una primera etapa de la transició nacional, un objectiu transversal, recolzat per una majoria. Hem de fixar-nos objectius a curt termini amb les majories socials més àmplies possibles i a mesura que anem construint altres majories socials ens anirem plantejant els altres objectius, que no tenen perquè ser a molt llarg termini"

Sobre la possibilitat d'eleccions anticipades

@page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } 4. "Els homes de negre no entraran al Palau de la Generalitat. Si ens trobem en una situació límit, convocaré eleccions a Catalunya".

@page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm }

5. "Que Catalunya surti del 'cafè per a tothom' i tingui la clau de la caixa no costa ni un duro. L'excusa de 'no hi ha diners', no val. Les regles de joc han de canviar".

Sobre la situació econòmica

6. "És evident que les coses no van com voldríem que anessin tots plegats".

7. "La situació és angoixant, però hi ha molts motius d'esperança".

Sobre Eurovegas

8. "Des del 31 d'agost tenim les mans lliures i les condicions ja no són les mateixes".

9. "No s'ensorra el món si no ve l'Eurovegas".

10. "Certs lobis ben connectats amb els Estats Units han treballat a favor de la candidatura de Madrid".

stats