Política 27/04/2019

Puigdemont veu "odi" i "interessos electoralistes" en la petició de PP i Cs d'excloure'l de les eleccions europees

L'expresident, Comín i Ponsatí al·leguen a la JEC que no hi veuen "fonaments jurídics vàlids"

Ara
1 min
Puigdemont i Comín presenten la llista a les europees com a prova que la unitat de l'independentisme és possible

BarcelonaEls candidats de Junts per Catalunya (JxCat) a les eleccions europees Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí han replicat a la Junta Electoral Central (JEC) la petició de PP i Ciutadans d'expulsar-los de les llistes perquè no reuneixen els requisits establerts per la llei orgànica del règim electoral general (Loreg).

En un escrit d'al·legacions, els tres polítics catalans al·leguen que la petició d'aquests dos partits "no té cap fonament jurídic vàlid" i els acusa de moure's per "interessos electoralistes" i pel seu "odi" a l'expresident de la Generalitat i a "allò que representa per als votants catalans".

Puigdemont, Comín i Ponsatí recorden que ni PP ni Cs van impugnar la candidatura al senat de l'exconseller de Cultura Lluís Puig, que també és a Bèlgica des de la mateixa data que ells. Per tot plegat, argumenten que la impugnació a la candidatura encapçalada per Puigdemont "evidencia que no es tracta d'una reclamació fonamentada en el dret".

Al·legacions de Puigdemont, Comín i Ponsatí al recurs presentat per Cs i PP a la JEC per evitar que es presentin a les eleccions europees
stats